Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Prequel van Game of Thrones verschijnt niet voor 2022

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2020, 9:46 CategorieStreamingdiensten

HBO heeft bekendgemaakt dat e prequel van Game of Thrones, genaamd House of the Dragon, niet eerder dan 2022 in premiere gaat. Op dit moment werken de schrijvers aan het verhaal en zijn er nog geen acteurs gecast voor de rollen die straks vormgegeven zijn.

Game of Thrones-prequel heeft vage releasedatum

Dat meldt Casey Bloys, bij HBO verantwoordelijk voor de programmering, tegenover Deadline. Ook laat Bloys weten dat de volledige aandacht momenteel uitgaat naar House of the Dragon, ondanks het feit dat er momenteel meerdere series over Game of Thrones in de maak zijn bij de betaalzender.

House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire and Blood, van schrijver George R. R. Martin, dat in 2019 verscheen. Het verhaal in het boek speelt zich 300 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af en vertelt het verhaal van de Targaryens. Het begint met de verovering van Westeros door Aegon the Conqueror, waardoor het conflict met de zeven koninkrijken uiteindelijk ontstaan kon.

Vervolgens springt het boek constant wat decennia vooruit, om de focus te leggen op de opvolgers van Aegon en alles waar ze mee te maken krijgen, zoals politiek, burgeroorlogen en meer. Tot nu toe heeft Martin alleen nog het eerste boek uitgebracht. Een tweede boek staat nog in de planning, die de geschiedenis van deze familie moet verbinden tot aan de gebeurtenissen van het eerste boek in de serie, A Song of Ice and Fire.

Het is nog niet bekend in hoeverre de HBO-serie letterlijk alle gebeurtenissen gaat volgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.