Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips bereidt komst vijf nieuwe oled tv’s voor 2020 voor

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2020, 11:12 CategorieOled tv's

Hoewel Philips (TP Vision) op CES 2020 geen producten voor de Europese markt aankondigt zien we toch al wat details over de nieuwe oled tv’s van het bedrijf verschijnen. De modelnummers van de nieuwe toestellen zijn deze week op de website van de HDR10+ alliantie verschenen.

TP Vision brengt zoals elk jaar zijn tv line-up in twee delen naar Europa. In januari worden de instapmodellen en middenklassemodellen aangekondigd, waarna tijdens IFA in september de topmodellen vernieuwd worden. Op het gebied van oled kunnen we deze maand vijf nieuwe modellen verwachten, als we de informatie van de HDR10+ alliantie mogen geloven.

Allereerst zien we de OLED755- en OLED765-series terug, in formaten van 55-inch en 65-inch. Deze oled-televisies worden voorzien van het Saphi smart tv-platform dat door TP Vision zelf ontwikkeld is. De modellen met Android TV zijn de OLED805, OLED855 en OLED865. Ook deze televisies komen in een 55-inch en een 65-inch formaat op de markt.

Veel specificaties en features ontbreken nog, maar we kunnen er van uitgaan dat de televisies beschikken over (minimaal) driezijdig Ambilight, de P5-processor van Philips en brede ondersteuning voor HDR (HDR10, HDR10+, HLG en Dolby Vision). In het najaar verwachten we pas nieuwe modellen die in het high-end segment komen, waaronder mogelijk een 77-inch model met 8K-resolutie.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  06 januari, 2020 om 14:26

  TP VISION of philips is goed bezig alles naar OLED te doen mooi.

 2. Sjoerd
  07 januari, 2020 om 19:50

  Philips TV met hun strakke design en ambilight blijft toch de mooiste. En OLED is top, niet dat slappe aftreksel Qled gelukkig.

  • Daniël
   07 januari, 2020 om 23:09

   Jammergenoeg geen 48 inch Model van Philips dus. Eas een mooie update geweest voor onze 2014 philips smart tv.

 3. hans
  20 januari, 2020 om 22:37

  als innovatie toch terug verdient moet worden, dan sluit ook ik mij aan bij diegenen die niet begrijpen waarom elke fabrikant zich toch blind staart op die enorme afmetingen. dus graag eens kleiner. wat moet je nou toch met een scherm van 55inch in je huiskamer. dan zie ik in die maat nog liever eens een nieuw model 21:9 voor de echte filmliefhebber.

  • Kast Mol
   25 januari, 2020 om 23:31

   Jammer dat er weer geen 3D uitkomt

 4. Kast Mol
  23 januari, 2020 om 0:44

  Jammer! Nu weer geen 3D.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.