Microsoft brengt nieuwe dashboard in februari naar Xbox One

31 januari 2020 1 Minuut 4 Reacties
xbox-one-dashboard-2020-1

Moicrosoft heeft bekendgemaakt dat de nieuwe Xbox One-dashboardupdate in februari zal verschijnen voor iedereen met de console in huis. Het thuisscherm wordt wederom anders ingedeeld. Zo zul je nu meer games en apps zien staan wanneer je de spelcomputer aanzet.

Dashboardupdate voor Xbox One

Daarnaast wordt afscheid genomen van de verschillende tabs die bovenin stonden. Per tab werd een andere sectie van het dashboard geladen. Nu staan al die verschillende secties onder elkaar, zoals je op de bovenstaande screenshot kunt zien. Door Xbox Game Pass, Mixer, Community en Store op die manier in te delen, moet de interface sneller zijn.

De My Games & apps-sectie heeft ook een kleine makeover gekregen. Voortaan is het gemakkelijk door de content te bladeren, aangezien gegroepeerde content en dingen als trials en demo’s beter aangegeven worden. Verder ondersteunen Xbox Live-berichten nu afbeeldingen, die je bijvoorbeeld vanaf een iOS-, Android- of Windows-apparaat kunt versturen. Ook moet het installeren van gamebundels via Game Pass versimpeld worden: straks hoef je niet meer alles te downloaden als je interesse hebt in één game.

Ook heb je nu zeggenschap over de plek waar notificaties in beeld verschijnen. Games kunnen roet in het eten gooien en die locatie weer aanpassen, mochten ontwikkelaars dat zo ingesteld hebben.

Het Mixer-onderdeel krijgt ook een update. Je kunt de chat instellen op classic chat, waardoor er een dedicated balk aan de rechterkant komt te staan. Verder kun je de resolutie van de video aanpassen en is het mogelijk meer informatie over de streamer te verkrijgen.

Hier lees je wat de beste games van dit moment zijn.

Reacties (4)