Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG brengt Apple TV-applicatie naar tv’s uit 2018 en later

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2020, 13:23 CategorieStreamingdiensten

LG heeft aangekondigd dat de Apple TV-applicatie naar zijn eigen, slimme WebOS-platform komt. Dit geldt voor tv’s uit 2018 en later. Heb je dus een relatief moderne LG-televisie, dan kun je erop rekenen dat je binnenkort de applicatie kunt downloaden.

Apple TV-app voor LG-televisies

Naast Apple TV, kun je straks ook iTunes en andere Apple-diensten gebruiken zonder dat je daarvoor een mediaspeler van Apple nodig hebt. Het bedrijf heeft laten weten dat de app in elk geval naar televisies uit 2020 komt (zoals de nieuwe oled- en nanocell-televisies). Mensen die in 2018 of 2019 een tv uit dat jaar gekocht hebben, mogen ook op de extra mediaconsumptiemogelijkheden rekenen. Zo kun je bijvoorbeeld de nieuwe series bekijken die Apple op zijn eigen videostreamingdienst lanceert, waaronder het goed ontvangen The Morning Show.

Zoals aanvankelijk aangekondigd komt de app naar televisies van Samsung, LG, Vizio en Sony. Tot op heden is de app alleen beschikbaar voor de televisies van LG’s Zuid-Koreaanse en Japanse concurrenten.

Hoewel het goed is om te zien dat de Apple TV-app ook naar tv’s uit 2018 komt, is het een kleine pleister op de wond die is achtergelaten nadat bekendgemaakt werd dat die televisies geen ondersteuning voor AirPlay 2 en Homekit krijgen. LG geeft de schuld aan de technische beperkingen van die televisies.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.