JBL lanceert Bar 9.1 soundbar met afneembare luidsprekers

06 januari 2020 1 Minuut 1 Reacties
JBL Bar 9.1

JBL introduceert deze week tijdens CES 2020 een nieuwe toevoeging aan zijn soundbar line-up. De fabrikant komt met de JBL Bar 9.1, die volgens het bedrijf zelf de ultieme surroundervaring moet bieden. Dit wordt onder meer bereikt door afneembare draadloze luidsprekers.

JBL Bar 9.1 soundbar

De JBL Bar 9.1 biedt draadloos Surround Sound met Original Pro Sound, wat een hele mond vol en veel marketingtaal is. Simpel gezegd komt het erop neer dat de soundbar beschikt over vier opwaartse drivers die middels weerkaatsingen op het plafond voor een Dolby Atmos-effect moeten zorgen. Plus het feit dat twee luidsprekers aan de zijden van de soundbar afneembaar zijn en achterin de ruimte geplaatst kunnen worden voor een nog beter surround-effect. De afneembare luidsprekers zijn volledig draadloos en gaan wanneer volledig opgeladen zo’n 10 uur mee. Het opladen gaat eenvoudig door ze weer aan de soundbar te koppelen. Het totale systeem, inclusief draadloze 10-inch subwoofer, heeft een vermogen van 820 Watt.

De Bar 9.1 ondersteunt HDR (HDR10 en Dolby Vision) en Dolby Atmos. Audio kan gestreamd worden middels ingebouwde Chromecast, bluetooth en Apple Airplay 2.

Prijs en beschikbaarheid

De JBL Bar 9.1 is vanaf voorjaar 2020 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 999 euro.

Reacties (1)