Hisense komt met oled tv’s die niet meer kunnen inbranden

06 januari 2020 1 Minuut 6 Reacties
Hisense oled 2020

Het Chinese Hisense heeft een techniek aangekondigd waarmee het inbranden op oled-televisies definitief tot het verleden moet behoren.

Hoewel de kans klein is kan het voorkomen dat een oled-televisie inbrandt. Dit verschijnsel, waarbij logo’s of andere vormen zichtbaar blijven in het beeld, kan plaatsvinden wanneer dezelfde statische elementen langdurig in beeld blijven. Hoewel er steeds betere technieken verschijnen die dit kunnen voorkomen is het probleem nog altijd niet helemaal verdwenen. Hisense zegt nu de oplossing te hebben om inbranden echt te voorkomen.

Het Chinese Hisense heeft een techniek aangekondigd waarmee het inbranden op oled-televisies definitief tot het verleden moet behoren. Deze techniek maakt gebruik van zes lagen of stappen waarmee het beeld gecontroleerd en waar nodig aangepast wordt. En die aanpassingen zorgen volgens het bedrijf niet alleen voor bescherming tegen inbranden, ook de helderheid zou omhoog gaan en de kleurweergave zou natuurlijker zijn.

de 6-laags techniek van Hisense begint bij het herkennen van logo’s. De tv identificeert logo’s, volgt ze en past de positie en grote aan waardoor het display niet kan inbranden. Ook is er een lokale helderheidsaanpassing voor statische inhoud van dynamische videosignalen, een helderheidsaanpassing voor stilstaande beelden en een overscan pixelshift (pixelverschuiving). Daarnaast is er een periodieke OFFRS-functie die de pixels stimuleert om actief te veranderen nadat ze lange tijd statische inhoud hebben weergegeven, en tot slot maakt de tv gebruik van een JB-functie om het beeld de ‘verschonen’. Maar, Hisense denkt niet alleen aan het beschermen van het oled-paneel. Het bedrijf gebruikt ook 3D-kleurcorrectietechnologie om 729-punts kleurcorrectie en een maximale helderheid van 900 nits te bereiken. Kortom, alleen maar voordelen als we de Chinese fabrikant mogen geloven.

Reacties (6)