Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

HDMI Forum kondigt Ultra High Speed HDMI-kabel voor HDMI 2.1 aan

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2020, 10:46 CategorieAccessoires

Met al het nieuws omtrent HDMI 2.1-aansluitingen op de nieuwste televisies kon het natuurlijk niet lang duren voordat er een nieuwe standaard voor HDMI-kabels aangekondigd werd. Het HDMI Forum heeft deze week dan ook de Ultra High Speed HDMI-kabel voor HDMI 2.1 aangekondigd.

Kabels die het Ultra High Speed-logo dragen moeten dus volledige ondersteuning voor HDMI 2.1 bieden. Dit betekent ondersteuning voor onder meer 4K- en 8K-videos, HDMI eARC en VRR (variabele refresh rates). De reden dat hiervoor nieuwe kabels noodzakelijk zijn is dat er bij HDMI 2.1 overstapt wordt naar een nieuw systeem genaamd FRL (Fixed Rate Link).

Het HDMI Forum kondigt een nieuw certificatieprogramma aan zodat nieuwe HDMI-kabels het Ultra High Speed-logo kunnen dragen. Gecertificeerde kabels krijgen een nieuw logo mee, inclusief een hologram en een QR-code waarmee je zelf kunt checken of het om een echte, gecertificeerde kabel gaat. Ultra High Speed HDMI-kabels zijn backwards compatibel met HDMI 2.0, wat betekent dat je de kabels ook op oudere apparatuur, zonder HDMI 2.1-poorten, kunt gebruiken.

The Ultra High Speed HDMI cable is the only way to ensure all the features and capabilities of the HDMI 2.1 Specification are delivered from a source device to a display. Ensuring Ultra High Speed HDMI cables are compliant with the HDMI 2.1 Specification is essential to the HDMI eco-system,” said David Glen, president of the HDMI Forum. “The HDMI Forum’s mandatory ATC-only certification requirements are designed to ensure cables are compliant with the HDMI 2.1 Specification. And the anti-counterfeit label and its scanning results provides a visible verification of certification that a product meets the HDMI Forum’s requirements.

 • Delen:

Reacties

 1. Shibata
  07 januari, 2020 om 20:25

  En iedereen rent straks braaf naar de winkel om veel te dure kabels te kopen😂🤣

  • Maarten
   08 januari, 2020 om 8:26

   Ja. Hdmi kabels doen het of niet. Er zit niks tussen.

   • Bren
    08 januari, 2020 om 13:56

    Als je er niets van kent, reageer dan ook niet.

    Hdmi 2.1 is nodig voor gsync op een tv en kan 4k op 120hz ondersteunen. Vorige generaties kunnen dat niet.

   • Maarten
    08 januari, 2020 om 23:08

    Ja klopt maar die van €10 doet hetzelfde als die van €100+.

 2. J Reurink
  31 januari, 2020 om 17:06

  Ik heb een cinema set die ik op de tv wil aansluiten. Op beide toestellen heb ik een ARC ingang
  Zijn er kabels die aan beide uiteinden die aansluit mogelijkheid hebben en moet het dan werken?

  • Maarten
   31 januari, 2020 om 18:06

   HDMI?

   • J Reurink
    31 januari, 2020 om 19:59

    Inderdaad

 3. Dick Holsheimer
  12 maart, 2020 om 19:58

  Tja het ene moment vertellen jullie dat een kabel er geen reet to doet (nou uaveen geethe kwaliteit dan) en het andere moment “HDMI 2.1 en eARC”? Dan moet je wel je kabels aanpassen? Nullen enen die gaan door elke beetje kabel! Of toch niet. De kabel fabrikanten doen hun voordeel en hebben heel goede tekstschrijvers in dienst.

  • Martijn Chel
   12 maart, 2020 om 21:11

   Je haalt nu heel wat dingen door elkaar Dick..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.