Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google Play Films ondersteunt Dolby Vision-alternatief HDR10+

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2020, 13:38 CategorieStreamingdiensten

Samsung heeft laten weten dat er nu twee nieuwe partners zijn voor HDR10+, namelijk Google Play Films en de televisies van het merk Vizio. Zo komt de standaard ineens binnen bij een veel groter publiek, die dan nog wel een goede tv nodig hebben voor de correcte weergave van de content.

HDR10+ voor Google Play Films

Wanneer je je bevindt in de UHD-bibliotheek van Google Play Films, dan krijg je het aanbod HDR10+-content vanzelf te zien. Echter, er is nog geen omvangrijke lijst beschikbaar met titels die de standaard ondersteunen. Verder kun je rekenen op nog meer films met ondersteuning voor de standaard, waaronder X-Men: Dark Phoenix, Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw en It: Chapter Two. Die films komen respectievelijk bij 20th Century Fox, Universal en Warner Bros. vandaan.

Vizio heeft nog niet aangegeven of het bestaande televisies zal voorzien van HDR10+. De televisies van dit merk ondersteunen al Dolby Vision, dus heel veel zullen gebruikers er niet aan missen. Het is in die zin belangrijker voor Samsung, als eigenaar van de beeldverwerkingstechonologie, dan voor gebruikers. Vizio is met name in Amerika een groot merk door goede televisies voor een laag bedrag aan te bieden, waardoor de tv’s daar dus in menig huishouden staan. Dat zou een gigantische boost kunnen betekenen.

Daarnaast laat Samsung weten dat smartphones van OnePlus, Oppo, Realme en Xiaomi ook HDR10+ ondersteunen. OnePlus en Xiaomi maken ook televisies, al is nog niet duidelijk of die naar Nederland gaan komen. De receivers van Onkyo mogen binnenkort ook rekenen op de update met ondersteuning van de standaard.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.