Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geen HDMI 2.1 voor 2020 Philips tv’s, 8K in de wacht

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2020, 16:19 CategorieLcd en led tv's

Gisteren introduceerde TP Vision de nieuwste Philips tv’s voor Europa, waaronder nieuwe oled-modellen en high-end lcd led-modellen met Bowers & Wilkins audiosysteem. Opvallend is dat geen van de nieuwe tv’s over HDMI 2.1 beschikt, en ook 8K hoeven we voorlopig niet te verwachten.

Tijdens een aantal workshops hebben we vandaag meer informatie over de Philips tv’s voor 2020 gekregen, en er is ook wat licht geschenen over de plannen voor het komende jaar. Opvallende afwezige is HDMI 2.1. Geen van de nieuwe televisies die op de markt gebracht worden komt met de nieuwe HDMI-standaard. Volgens Philips heeft het momenteel nog weinig toegevoegde waarde voor de consument. Wel ondersteunen de tv’s ALLM (auto low latency mode), wat een onderdeel van HDMI 2.1 is en het mogelijk maakt dat een gameconsole en een tv met elkaar communiceren om automatisch de beeldmodus met de minste inputlag te kiezen.

Een andere afwezige was de Filmmaker Mode, een beeldmodus die speciaal in het leven is geroepen om films en series weer te geven zoals de makers het bedoeld hebben. Diverse fabrikanten, waaronder Panasonic en LG, hebben al tv’s met deze beeldmodus aangekondigd en vorig jaar gaf ook Philips aan deze modus te zullen ondersteunen. De deze week gepresenteerde tv’s beschikken echter nog niet over de Filmmaker Mode. De verwachting is dat deze modus pas bij de modellen die tijdens IFA 2020 gepresenteerd worden aanwezig is.

Tot slot was ook 8K afwezig, al was niet tegen de verwachtingen in. Philips toonde wel een 88-inch 8K-televisie maar dan als prototype om te laten zien wat het bedrijf zoal kan met deze hoge resolutie. Vooralsnog ziet Philips niet dat de markt echt klaar is voor en wacht op de 8K-resolutie, maar zodra dit wel het geval heeft staat Philips naar eigen zeggen wel klaar met een Philips 8K-televisie. Of dit al op IFA 2020 het geval gaat zijn valt te bezien.

Bekijk ook onze preview video waarin we de nieuwste Philips tv’s tonen.

Overigens heeft Philips ook geen 48-inch oled tv aan het assortiment toegevoegd, waar onder meer LG en Sony wel een model toonden tijdens CES. De kans is echter groot dat we deze tv tijdens IFA 2020 wel te zien krijgen.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  22 januari, 2020 om 18:15

  8 k tv gaan toch floppen voor in de kamer. 4 k is meer dan genoeg.

  • DAVI
   24 januari, 2020 om 23:24

   Dat zeiden ze in 1996 over Full HD ook. Dus wat jij vind maakt weer eens helemaal niks uit.

 2. sir oled
  22 januari, 2020 om 18:32

  Beste,

  Vanaf volgend jaar zal het al 8K zijn die de klok slaat willen of niet. Alle high-end zijn nu al op ces 8K modellen. De enige fabrikant die nog een high-end 4K uitbracht is Panasonic met zijn HZ 2000
  oled. Het eindpunt van wat oled in zijn mars had. Op naar de volgende beeldtechniek micro led – mini led of dual lcd wat zal het worden ?

  • Peter V
   23 januari, 2020 om 9:54

   Echt super veel informatie bij die ‘stop de mofo hè’ Bedoel ik niet denigrerend of iets dergelijks.

  • Dinand
   23 januari, 2020 om 12:01

   En al iets meer vrijgegeven over een, ik denk zelf najaar 2020 rond de IFA, te verwachten 77 inch OLED?

   • Peter V
    23 januari, 2020 om 12:29

    Op YouTube kan je er zeker wat over vinden. Wat ik eruit begreep het het de ZX lijn in 8K alleen en peperduur.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.