Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bose sluit eigen winkels in Europa, Australië, Japan en de VS

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2020, 10:06 CategorieAlgemeen

We shoppen met z’n allen steeds meer online en dat heeft al jaren invloed op de fysieke winkels in onze steden. Ook Bose ziet het aantal online verkopen stijgen en het aantal verkopen in fysieke winkels juist teruglopen. Om deze reden sluit de audiofabrikant al zijn eigen winkels in Europa, Australië, Japan en de VS.

Volgens Bose zijn fysieke winkels overbodig geworden door de opkomst van e-commerce, de online verkoop van producten. De voordelen die fysieke winkels met zich meebrengen zouden zelfs niet meer relevant zijn volgens het bedrijf. Zo zouden consumenten minder waarde hechten aan het ervaren of proberen van een systeem voordat ze het kopen, en ook met een verkoper praten over nieuwe producten is niet meer iets waar veel consumenten om vragen.

De Bose-winkels Europa, Australië, Japan en de VS sluiten hierom binnenkort de deuren. Op Nederland en België heeft dit nauwelijks invloed aangezien hier geen winkels van het bedrijf meer aanwezig zijn. Toch houdt het audiobedrijf nog wel winkels open in China, India en Zuid-Korea. In deze landen wordt nog relatief veel in fysieke winkels verkocht. Het gaat hier om zo’n 130 winkels.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  16 januari, 2020 om 18:12

  Hier mis je niks aan dat ze sluiten bosje vind ik drie keer niks.

  • Wim Stoof
   29 februari, 2020 om 22:04

   Je mist niets aan Bose, dat mag… Wat een ander aan Bose vindt, bepaald de ander wel!

 2. AF
  16 januari, 2020 om 20:37

  Bose verkoopt amper nog na de komt van Sonos en JBL. Techniek loopt ver achter. Geluid is al jaren niks, eindelijk komt het uit. Dat ze winkels sluiten door online is een smoes. Bose is niet meer hot!

  • Wim Stoof
   29 februari, 2020 om 22:11

   Vandaar, dat de Media-markt nog zoveel Bose-producten hebben staan… en er nog veel verkooppunten op het internet te vinden zijn… Ze kopen zoveel in en hopen dat ze het niet verkopen…?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.