Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox Series X is de naam van de Xbox One-opvolger die eind 2020 verschijnt

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2019, 9:29 CategorieGaming

Microsoft heeft zowel de naam als het design van de Xbox One-opvolger bekendgemaakt tijdens de Game Awards: Xbox Series X. Het design van de nieuwe spelcomputer, die eind 2020 in de winkels ligt, heeft veel weg van een kleine computer.

Dit is Xbox Series X

Dankzij het design moet je de Xbox Series X zowel horizontaal als verticaal kunnen plaatsen. Daarnaast belooft Xbox-baas Phil Spencer dat de Series X vier keer zo krachtig is als de Xbox One X, en dat terwijl de console stil en efficient te werk gaat. Naast de console heeft het Amerikaanse bedrijf ook meteen de game Hellblade 2 gepresenteerd, die laat zien wat het apparaat in huis heeft. Verder heeft Microsoft geen specificaties bekendgemaakt die we nog niet wisten. Voor een overzicht van de specs kun je terecht in dit nieuwsbericht.

Microsoft heeft verder geen details gegeven over de grafische kracht. Spencer heeft wel eerder in een interview met Gamespot laten weten dat die acht keer zo sterk is als de Xbox One en twee keer zo sterk is als de Xbox One X. De One X heeft zes teraflops aan gpu-kracht, dus de Xbox Series X heeft dan twaalf teraflops aan grafische rekenkracht. Verder meldt Gamespot dat de console ongeveer net zo breed is als een Xbox One-controller en ongeveer drie keer zo hoog is. Mogelijk helpt dat bij het visualiseren van de omvang van de console.

Ook heeft Microsoft de nieuwe controller uit de doeken gedaan (geen nood: je kunt ook je oude Xbox One-controllers gebruiken op dit nieuwe systeem). De controller is voorzien van een deelknop voor video’s en afbeeldingen (net zoals op de PlayStation 4 en Nintendo Switch). De nieuwe controller zal iets kleiner zijn, maar behoudt wel de rumblefunctie in de triggers. Je kunt de accessoire ook gebruiken op bestaande Xbox One-consoles als je dat wil. Bovendien kun je ermee op pc’s met Windows 10 aan boord gamen.

Hier lees je wat de beste games van dit moment zijn.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.