Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony geeft PlayStation 4-controller extra knoppen middels accessoire

Geschreven door
Geplaatst op18 december 2019, 12:21 CategorieGaming

Sony heeft de Dualshock 4 Back Button Attachment voor PlayStation 4 aangekondigd. De accessoire geeft de controller twee extra knoppen. Je kunt zelf bepalen welke functies de knoppen krijgen, waardoor bepaalde spelsituaties veel beter te behappen zijn.

Accessoire voor PlayStation 4-controller

Met de Back Button Attachment voor PlayStation 4-controllers kun je tot zestien acties programmeren op de twee extra knoppen. Het gaat dan om één knop, zoals de actie- of schouderknoppen. Het is niet mogelijk om een serie acties aan één extra knop te koppelen (ook wel macroknoppen genoemd, die zijn nog wel eens aanwezig op gamingtoetsenborden). De twee extra knoppen vervangen dus andere knoppen op de controller. Die extra flexibiliteit moet het voor spelers gemakkelijker maken met specifieke situaties om te gaan.

Heb je wel eens het gevoel dat je vingers tekort komt tijdens het spelen? Dan ben je niet alleen. De Xbox One Elite-controller heeft bewezen dat het probleem op te lossen is door sommige functies te verplaatsen naar de achterkant, zodat je je ringvingers ook wat te doen geeft. Verder is er een oled-scherm aanwezig waarmee je de knoppen kunt programmeren. Ook zie je hier welke functies ze nu hebben. Je kunt in totaal drie profielen opslaan en beheren. Je sluit de Back Button Attachment aan via de koptelefoonaansluiting op de controller.

Prijs en beschikbaarheid

Geen nood: je bent die aansluiting niet kwijt. Die zit ook op de attachment. De accessoire werkt met elke PS4- en PSVR-game en is vanaf 14 februari te koop voor 29,99 euro.

Wil je ondertussen weten welke games je nu zou moeten spelen op je PlayStation 4 of andere spelcomputers? Check dan ons meest recente beste games-overzicht.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.