Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Receivers Onkyo en Pioneer ontvangen update voor Alexa spraakbesturing

Geschreven door
Geplaatst op18 december 2019, 10:27 CategorieReceivers

Onkyo en Pioneer laten deze week weten dat bezitters van diverse stereo en surround av-receivers een update kunnen verwachten waarmee ondersteuning voor Alexa, de digitale spraakassistent van Amazon, toegevoegd wordt.

De firmware-update waarmee gebruikers toegang krijgen tot Amazons Alexa spraakassistent is beschikbaar voor Onkyo de av-receivers (TX-RZ840, TX-RZ740, TX-NR797 en TX-NR696) en TX-8390 stereoreceiver, en de Pioneer av-receivers (SC-LX904, SC-LX704, VSX-LX504 en VSX-LX304).

Na de update is het voor bezitters van een van deze producten mogelijk om compatibele diensten, waaronder Amazon Prime Music, middels spraakbediening naar hun receiver te streamen. Echter, hier is wel een apparaat als een Amazon Echo of een Alexa-speaker van derden voor nodig. De receivers zelf kunnen geen spraakopdrachten verstaan.

De nieuwe firmware-update kan automatisch via het menu van de receivers en een actieve wifi-verbinding gedownload worden, of je kunt de update via de website van Onkyo of Pioneer op een usb-stick downloaden en handmatig installeren door de stick aan te sluiten op de usb-poort van de receiver.

  • Delen:

Reacties

  1. F.J.Koopman
    25 december, 2019 om 22:11

    Komt deze update er ook voor de ONKYO TX-NR686 of gaat dat voor deze niet op?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.