Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

NLZIET verhoogt beeldkwaliteit NPO Extra-themazenders naar HD

Geschreven door
Geplaatst op24 december 2019, 15:16 CategorieStreamingdiensten

Vanaf deze week is de beeldkwaliteit van drie NPO Extra-themazenders zenders op NLZIET verhoogd naar HD 720p. Het betreft de zenders NPO 1 Extra, NPO 2 Extra en NPO Zappelin Extra.

Kijkers kunnen hierdoor op NLZIET vanaf 25 december de Top 2000 op NPO Extra 1 in verbeterde beeldkwaliteit live meekijken. De themazender NPO 1 Extra biedt doorgaans programma’s uit het archief van de NPO, met een accent op films en series. NPO 2 Extra is een verdiepende zender met onder andere documentaires, reportages, kunst en culturele registraties en evenementen. Op NPO Zappelin Extra worden tv-programma’s voor kinderen tot 12 jaar uitgezonden, waaronder Buurman en Buurman, Tik Tak, Teletubbies en Sesamstraat.

De live en replaystreams van de twaalf hoofdkanalen op NLZIET zijn ook onlangs verhoogd naar Full HD 1080. Onder deze hoofdkanalen vallen NPO 1, NPO 2, NPO 3, RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8 en RTL Z, SBS6, Veronica, Net5 en SBS9. Mobiele devices (smartphones en tablets) houden momenteel HD 720-beeldkwaliteit.

Niels Baas (CEO NLZIET): “Uit onze gebruikscijfers blijkt dat NLZIET het meest op het grote scherm wordt gekeken. NLZIET biedt nu de hoogste kwaliteit online livestreams van Nederland, waarmee we de gebruikservaring voor onze abonnees verder verbeteren. Het nationale videoplatform biedt met 34 live streams en meer dan  100.000  on demand programma’s het grootste contentaanbod van alle SVOD-platformen in Nederland. Door deze hogere beeldkwaliteit is het voordeligste tv-abonnement van Nederland een nog interessanter alternatief geworden voor het traditionele televisieabonnement.”

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  24 december, 2019 om 20:49

  Ze kunnen beter bij Ziggo is deze zenders in echt 1080 P zetten op de nextbox in plaats van nl ziet. Je denkt toch niet dat we allemaal maar abbo op allerlei stream gaan nemen ik niet en nooit. Ik ben benieuwd wie het gaan overleven de stream ik denk zelf dat Netflix de grootste gaat worden en de beste. De andere vindt ik drie keer niks ben niet negatief er over maar je koopt geen 4 k tv voor Jan met de korte achternaam en als 4 k kijkt dan kijk je niet meer naar de slechte zenders die niet in HD of 4 k zijn te krijgen.

  • Menno
   25 december, 2019 om 14:25

   Je bent met NLziet goedkoper uit dan met een normaal tv abonnement. Je hebt wel iets minder zenders maar voor mij is dit ideaal. Ik kijk toch nauwelijks de buitenlandse zenders en wellicht meer mensen met mij. Het grote voordeel van NLziet ten opzichte van traditioneel tv kijken, vind ik het reclame vrij kijken on demand wanneer ik dat wil. Supergoed platform wat steeds verder door ontwikkeld.

 2. Martijn
  25 december, 2019 om 11:05

  Frans, aan heel je verhaal is geen touw aan vast te knopen. Het valt ook niet mee hè..

  • Maarten
   25 december, 2019 om 18:03

   Iedereen reactie komt op hetzelfde neer. Altijd wel lachen.

   Maar het is wel triest dat er in een tijd van ultra hd nog over upgraden naar full-hd wordt gepraat bij de NPO.
   Dat zegt al genoeg denk ik.

 3. sir oled
  25 december, 2019 om 11:09

  Ik denk dat Frans een beetje verward is maar in ieder geval prettige feestdagen aan het hele team en de lezers !!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.