Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Microsoft heeft toch een tweede Xbox One-opvolger in de planning staan’

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2019, 9:37 CategorieGaming

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan heeft Microsoft toch een tweede opvolger van de Xbox One-spelcomputer in de planning staan. De tweede console is een stuk goedkoper en ook een stuk minder krachtig dan Project Scarlett.

Toch een tweede Xbox One-opvolger – gerucht

Zoals het er nu naar uitziet werkt Microsoft toch aan een tweede Xbox One-opvolger, naast Project Scarlett. Dat bevestigen bronnen aan The Verge, nadat het nieuws eerder via gamewebsite Kotaku en Windows-website Windows Central naar buiten kwam. De tweede console, met de codenaam Lockhart, wordt een soort opvolger van de Xbox One S All-Digital en krijgt geen discdrive. Ook zal er minder krachtige hardware aanwezig zijn dan bij Scarlett; dit is vergelijkbaar met het verschil tussen de One S- en de One X-edities.

Aanvankelijk zouden de plannen voor Lockhart achter de schermen geschrapt zijn, maar nu lijkt het er dus op dat Microsoft alsnog twee consoles wil uitbrengen aan het einde van 2020. Lockhart krijgt waarschijnlijk een ssd en zal games in 1440p in plaats van 4k gaan presenteren. Daarnaast zullen Scarlett en Lockhart veel specificaties gaan delen, maar zal de laatstgenoemde wel een processor krijgen die ietwat lager geklokt is. Als je op zoek bent naar de echte next-gen-ervaringen, dan ben je op Project Scarlett aangewezen.

Hier lees je wat de beste games van dit moment zijn. Dit weekend verschijnt ons nieuwe overzicht, zodat je de wintermaanden goed kunt doorkomen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.