Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Meer specificaties over Xbox Project Scarlett gelekt

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2019, 13:14 CategorieGaming

Er zijn mogelijk meer details gelekt over de Xbox One-opvolger Project Scarlett. De console moet eind volgend jaar in de winkels liggen, maar vooralsnog liggen de details niet voor het oprapen. De gelekte informatie kan ons misschien nu al meer vertellen over de spelcomputer.

Meer details over Project Scarlett – gerucht

Eerder deze maand kwam in het nieuws dat Microsoft mogelijk toch voornemens is een tweede console te lanceren. We krijgen de Anaconda, die we voor de schermen beter kennen als Project Scarlett, en waarschijnlijk ook de kleine, minder krachtige versie genaamd Lockhart. Windows Central heeft nu meer details gekregen van bronnen. Zo zou de Anaconda 16 GB aan werkgeheugen (ram) krijgen, waarbij 13 GB is weggelegd voor games en 3 GB voor het besturingssysteem. De Xbox One X heeft nu 9 GB ram voor videogames.

De kracht van de Xbox-opvolger gaat uiteraard toenemen. Bronnen melden nu dat Project Scarlett maximaal twaalf teraflops aan rekenkracht heeft, terwijl de Xbox One X nu maximaal 6,2 teraflops tot z’n beschikking heeft. Lockhart zou ergens rond de vier teraflops moeten hebben; maar door efficient te werk te gaan zou die qua kracht net zo sterk als de One X moeten zijn. Ook zou de kleinere console moeten kunnen omgaan met ray tracing: een belangrijk nieuw algoritme voor de manier waarop lichteffecten werken.

Hier lees je wat de beste games van dit moment zijn.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.