Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Google Play Movies krijgt ondersteuning voor Dolby Vision’

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2019, 10:19 CategorieStreamingdiensten

Het lijkt erop dat Google Play Movies ondersteuning voor Dolby Vision gaat krijgen. Hier zijn namelijk aanwijzingen voor gevonden. Via de videostreamingdienst, waar je films kunt huren en kopen, is het al wel mogelijk films in hdr te bekijken.

Dolby Vision voor Google Play Movies – gerucht

In de app van Google Play Movies, waar je films en series kunt huren en kopen, zijn verwijzingen gevonden naar ondersteuning voor Dolby Atmos. De redactie van XDA Developers schrijft dat die aanwijzingen gevonden zijn in apk-versie 4.17.22. In de code is te lezen dat uitgevers en makers van films aan de omschrijving kunnen toevoegen dat er ondersteuning voor Dolby Atmos aanwezig is. Helaas heeft Google dit nieuws nog niet bevestigd, dus moeten we nog even afwachten wanneer dit daadwerkelijk gebeurt.

Het is al wel mogelijk om films in high dynamic range (hdr) te bekijken. Dat kan sinds 2017, aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten. Op moment van schrijven is het in elk geval zo dat er nog geen films met Dolby Vision bij Google Play Movies aangeboden worden. Concurrerende diensten, zoals Netflix en Disney+, ondersteunen de beeldverbeteraar wel en hebben inmiddels een ruim aanbod. Amazon Prime Video ondersteunt die dan weer niet, maar biedt wel films aan in het concurrerende formaat van HDR10+.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.