Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google brengt Android 10 en nieuwe mediabox met hdmi 2.1 uit

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2019, 9:25 CategorieLcd en led tv's

Google heeft laten weten dat Android 10 nu wordt uitgerold naar Android TV. Verwacht echter geen grote, nieuwe functies voor het platform. Daarnaast is er een nieuwe mediabox gepresenteerd, met ondersteuning voor hdmi 2.1. Maar ook hier hebben we helaas minder goed nieuws.

Android 10 voor Android TV

Android 10 komt naar Android TV. Dat heeft Google dinsdagavond bekendgemaakt. Het is geen grote update voor het platform, aangezien er geen nieuwe functies gepresenteerd zijn. Het gaat om een update die in het teken staat van beveiliging en prestatieverbetering. Google heeft hier mogelijk voor gekozen omdat het bedrijf druk is met de volgende generatie van het televisieplatform, waar het speciaal een nieuwe mediabox met ondersteuning voor hdmi 2.1 voor gepresenteerd heeft. De mediaspeler is echter alleen bedoeld voor ontwikkelaars.

De ADT-3-speler is wel een volwaardig Android TV-platform, met onder de motorkap een quadcore-processor, 2 GB aan werkgeheugen en de mogelijkheid content in 4k, hdr en in zestig frames per seconde te weergeven. Het apparaat kan als basis dienen voor andere fabrikanten, zodat ze weten hoe ze snel een Android TV-mediaspeler kunnen maken. Eerder kwam al naar buiten dat Google mogelijk in 2020 een eigen mediabox op de markt wil uitbrengen, met ondersteuning voor onder meer smarthomefuncties en Google Stadia.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.