Dolby Atmos Music komt naar streamingdienst Tidal

16 december 2019 1 Minuut 3 Reacties
Dolby-Atmos-2

Tidal en Dolby zijn een samenwerking aangegaan om Dolby Atmos Music, waarbij ook hoogtekanalen een belangrijke rol spelen, naar de consument te brengen.

Een aantal artiesten zal nummers in het 3D audioformaat uitbrengen via Tidal aanbieden. Hiervoor heeft Dolby weer overeenkomsten gesloten met Warner Music en Universal Music, twee labels die een aantal tracks in Dolby Atmos uit zullen brengen. Sony doet niet meer aangezien het Japanse bedrijf zijn eigen 3D audioformaat ontwikkeld heeft.

Het doel van Dolby Atmos Music is vergelijkbaar met het doel van Dolby Atmos voor films. Door gebruik te maken van extra kanalen in de hoogte moet de luisteraar nog verder ondergedompeld in de muziek. Dolby belooft een ruimtelijke weergave, aangepast voor de specifieke audio-instellingen van een consument.

Sommige van de beschikbare muziek voor Tidal Hi-Fi-abonnees zijn nummers van The Weeknd, Blondie en Ariana Grande. Tidal zei donderdag dat Jay-Z en andere artiesten met belangen in de streamingdienst samen met Dolby werkten om hun muziekcatalogus volgend jaar in Dolby Atmos uit te brengen. Het is niet bekend hoeveel nummers er tot nu toe beschikbaar zijn in Dolby Atmos.

Reacties (3)