Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dolby Atmos Music komt naar streamingdienst Tidal

Geschreven door
Geplaatst op16 december 2019, 10:09 CategorieStreamingdiensten

Dolby Atmos kennen we natuurlijk al een tijdje van de films en series, maar er is ook een variant voor muziek. Momenteel is het nog lastig om aan muziek in het Dolby Atmos-formaat te komen, maar daar komt binnenkort verandering in. Streamingdienst Tidal gaat namelijk zijn bibliotheek uitbreiden met Dolby Atmos Music.

Tidal en Dolby zijn een samenwerking aangegaan om Dolby Atmos Music, waarbij ook hoogtekanalen een belangrijke rol spelen, naar de consument te brengen. Een aantal artiesten zal nummers in het 3D audioformaat uitbrengen via Tidal aanbieden. Hiervoor heeft Dolby weer overeenkomsten gesloten met Warner Music en Universal Music, twee labels die een aantal tracks in Dolby Atmos uit zullen brengen. Sony doet niet meer aangezien het Japanse bedrijf zijn eigen 3D audioformaat ontwikkeld heeft.

Het doel van Dolby Atmos Music is vergelijkbaar met het doel van Dolby Atmos voor films. Door gebruik te maken van extra kanalen in de hoogte moet de luisteraar nog verder ondergedompeld in de muziek. Dolby belooft een ruimtelijke weergave, aangepast voor de specifieke audio-instellingen van een consument.

Sommige van de beschikbare muziek voor Tidal Hi-Fi-abonnees zijn nummers van The Weeknd, Blondie en Ariana Grande. Tidal zei donderdag dat Jay-Z en andere artiesten met belangen in de streamingdienst samen met Dolby werkten om hun muziekcatalogus volgend jaar in Dolby Atmos uit te brengen. Het is niet bekend hoeveel nummers er tot nu toe beschikbaar zijn in Dolby Atmos.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  16 december, 2019 om 15:45

  Niemand gaat dit toch gebruiken om muziek te horen. Investeer in 4 k uhd blueray films met uitbrengen van oude goede films in plaats van muziek.
  Tv dolby VISION en atmos is veel meer belangrijker. De meeste hebben ook nog draadloze speakers waar de meeste mono van zijn weg gegooid geld is dit.
  Ik luister mijn muziek thuis en onderweg in stereo gewoon zonder al die termen.
  De meeste luisteren stereo of mono draadloos.

  • Patrick
   17 december, 2019 om 6:17

   Niet zo negatief aub. Ze kunnen dit toch doen terwijl ze daarnaast ook aan andere dingen werken?! En als je het liever niet wilt gebruiken, ook prima. Ik wil het wel eens horen dus laat maar komen.

 2. Dinand
  28 mei, 2020 om 20:48

  Iemand al ervaring met de Dolby Atmos Music ondersteuning van TIDAL via de app op een Apple TV4K?
  Of via de app op een Android TV van Sony of Philips welke dit ondersteunt?
  Zover ik begrijp is dit momenteel beschikbaar gekomen?
  Hoe is de beschikbaarheid ten opzichte van de meerprijs voor de HIFI vorm abo van TIDAL?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.