Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon Home: nieuwe draadloze multiroom luidsprekers met HEOS

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2019, 10:10 CategorieLuidsprekers

Het lijkt erop dat het HEOS-merk voor hardware naar de achtergrond geschoven wordt, want Denon introduceert deze week de nieuwe line-up Denon Home luidsprekers. Deze draadloze multiroom luidsprekers beschikken wel over het HEOS-platform maar worden dus onder de vlag van Denon uitgebracht.

Denon Home: draadloze multiroom luidsprekers

De Denon Home line-up bestaat in eerste instantie uit drie modellen; de Home 150, Home 250 en Home 350. Zoals de namen al doen vermoeden is de luidspreker met het laagste nummer ook het kleinste model. Alledrie de luidsprekers komen echter met het HEOS-platform ingebouwd waardoor ze naadloos samenwerken en samenspelen met andere, eerder gelanceerde HEOS-speakers. De nieuwe line-up staat volgens Denon in het teken van een modern en strak design, met industriële eigenschappen. Door het water- en vuilafstotende speakerdoek kunnen de speakers ook in de keuken of badkamer gebruikt worden. Daar wordt de kenmerkende audiokwaliteit van de Japanse fabrikant aan toegevoegd, en het grote gebruiksgemak moet het geheel afmaken.

De Denon Home 150 is het kleinste model uit de line-up, voorzien van een tweeweg luidsprekersysteem met een 3,5-inch woofer en een 1-inch tweeter. De Denon Home 250 is iets groter en komt ook met meer vermogen, schuin gepositioneerde tweeters en twee 4-inch woofers die worden aangedreven door vier eindversterkers in een stereoconfiguratie met een 5,25-inch passieve basradiator. Het grootste model is de Denon Home 350, die volgens Denon een grote ruimte eenvoudig met goed geluid moet kunnen vullen. Deze speaker is voorzien van zes eindversterkers, twee 6,5-inch woofers, twee 2-inch midrange drivers en twee tweeters. Alle nieuwe speakers zijn voorzien usb-poort en een 3,5mm aux-ingang waar middels muziek afgespeeld kan worden.

Denon Home 150

 • 1x 1-inch tweeter, 1x 3,5-inch woofer
 • 2 klasse-D eindversterkers
 • 3 snelkeuzetoetsen
 • Afmetingen: 120 x 187 x 120 mm (WxHxD)

Denon Home 250

 • Stereoconfiguratie met gekantelde tweeters
 • 2x 0,75-inch tweeters, 2x 4-inch woofers, 5,25-inch passieve basradiator
 • 4 klasse-D eindversterkers
 • 3 snelkeuzetoetsen
 • Afmetingen: 295 x 216 x 120 mm (WxHxD)

Denon Home 350

 • 2x 0,75-inch tweeters, 2x 2-inch mid-range drivers,
 • 2x 6,5-inch Woofers
 • 6 klasse-D eindversterkers
 • 6 snelkeuzetoetsen
 • Afmetingen: 380 x 225 x 180 mm (WxHxD)

De fysieke bediening van de speakers kan via touch-knoppen bovenop. Hiermee kan het volume bediend worden en kun je muziek pauzeren of starten. Snelkeuzetoetsen bieden met één druk op de knop toegang tot favoriete muziekbronnen.

HEOS built-in

Dankzij de integratie van HEOS is het afspelen van je favoriete muziek bijzonder eenvoudig. Middels het platform en de bijbehorende HEOS-app heb je toegang tot alle populaire streamingdiensten, waaronder Spotify, Apple Music, Tidal, TuneIn, Deezer en Napster. Ook zijn WiFi, AirPlay 2 en bluetooth aanwezig om muziek lokaal te streamen. Alle Denon Home luidsprekers bieden ondersteuning voor hoge-resolutie audio, waaronder ALAC-, FLAC- en WAV-bestanden tot 24-bit/192 kHz, en DSD-bestanden van 2,8 MHz en 5,6 MHz. Gebruikers die reeds apparaten met Heos Built-in hebben, zoals compatibele Denon of Marantz av-receivers, soundbars of minisystemen, kunnen de Denon Home-speakers toevoegen aan hun huidige systeem. Twee in stereo gekoppelde Denon Home-speakers kunnen bijvoorbeeld draadloos worden verbonden met een Denon DSW-1H-subwoofer om een 2.1-systeem met indrukwekkende bas te creëren. Liefhebbers van een thuisbioscoop kunnen zelfs een paar Home-speakers als achterste surroundkanalen verbinden met de Denon DHT-S716H soundbar en DSW-1H-subwoofer om een volwaardig 5.1-geluidssysteem te creëren.

Spraakbediening in de toekomst

De Denon Home luidsprekers zijn ook slimme luidsprekers, want ze zijn voorzien van spraakbediening. Althans, de luidsprekers komen met een ingebouwde microfoon waarmee toegang gegeven wordt tot spraakassistenten maar Denon zal dit pas doen met een toekomstige firmware-update. Wanneer die update precies uitgerold wordt en welke spraakassistenten ondersteund zullen worden is nog niet bekend.

Prijs en beschikbaarheid

Alle Denon Home-modellen zijn leverbaar in witte of zwarte afwerking en moeten vanaf januari 2020 te koop zijn in Nederland en België. hieronder vind je de adviesprijzen;

Denon Home 150: 249 euro
Denon Home 250: 499 euro
Denon Home 350: 699 euro

 • Delen:

Reacties

 1. AF
  11 december, 2019 om 14:28

  Altijd al gedacht dat Heos zou floppen, ze zijn geen vraagmerk meer vanwege de zwaar tegenvallende resultaten. Software die slecht werkte, een ondersteuning van 0! Ben benieuwd of de laatste stuiptrekking nog iets gaat opleveren. Binnenkort voor iedere prijs te koop, iets wat je kent bij Marantz en Denon. Want verkoopt het niet, dan gaan ze stunten.

  • Stephen
   12 december, 2019 om 8:50

   HEOS is helemaal niet geflopt, echter heeft Denon ervoor gekozen de naam niet meer te gebruiken voor de producten zelf, zodat het geen verwarring schept. Alles gaat onder de naam van Denon, maar de HEOS-techniek blijft hetzelfde. Zo ook voor deze nieuwe line-up. Het zijn HEOS-speakers (nl. zelfde software), maar met Denon-logo. HEOS is nl. de techniek/oplossing en wordt gebruikt bij verschillende producten van o.a. Denon, Marantz en HEOS by Denon. Ikzelf maak al twee jaar gebruik van HEOS-speakers, zonder noemenswaardige problemen en met veel plezier. En ja, eens, ik heb wel eens gehad dat er geen verbinding tot stand kwam of dat de app haperde, maar de software is tussendoor wél voorzien van updates. Hiervoor had ik Sonos, en juist dát gaf bij mij alleen maar problemen, waardoor ik zelfs alles in een half jaar heb omgeruild voor HEOS. Nu in het bezit van een HEOS Bar, HEOS Sub, 1x HEOS 5, 2x HEOS 3 en 3x HEOS 1 (waarvan 1 met battery pack). Blij mee!

   • Bas
    12 december, 2019 om 18:12

    Klopt Stephen,

    Ook ik ben inmiddels groot fan van Heos by Denon.
    In het begin haperde de app nog wel eens, maar mede door updates en de installatie van betere Wi-Fi (mesh-netwerk)werkt alles als een tierelier.Prachtig geluid!👌👍

 2. BS
  11 december, 2019 om 14:49

  Heb nu ruim een jaar Heos in huis en wil echt niet meer zonder. Heb bose en sonos geprobeerd maar heos wind het bij mijn. Mijn voor keur gaat uit naar helder en goed geluid voor muziek en dan moet ik toch echt bij Heos zijn. Heb even zitten twijfelen tussen bose en heos maar ben blij dat ik voor de heos bent gegaan.

  De nieuwe serie ziet er in eerste instantie het zelfde ongeveer uit als sonos dat had voor mij niet echt gehoeven vond juist het model van heos mooi maar ja dat is nu eenmaal de tijd.

  Zou zeker mij set uit willen bereiden.

  • Stephen
   12 december, 2019 om 8:58

   Hier hetzelfde. Erg tevreden juist met HEOS. Goed geluid, overal in huis, en met Sonos had ik alleen maar verbindingsproblemen, dus na een half jaar al overgestapt en alles de deur uit gedaan.

   Hierboven wordt gesproken over tegenvallende verkoopresultaten. Ik zou graag de cijfers zien dan, want op welke feiten is dit gebaseerd dan?

   Elk jaar in de winterperiode, stunt Denon/HEOS met prijzen, zoals zoveel merken doen en ja, vaak doen ze dat meer dan bijv. Sonos, Bose en Bluesound. Dat is een keuze. Nu de huidige line-up wordt vervangen door een nieuwe line-up is het logisch dat de prijzen laag zullen blijven. Ook dat gebeurt bij elk ander merk.

   En over de service van Denon? Ik ben de ene keer dat ik contact met ze heb gehad, goed geholpen. Maar het had inderdaad wat sneller gekund.

   In ieder geval, hopelijk kan ik nog jaren genieten van de producten (met de HEOS-oplossing).

 3. Karel
  12 december, 2019 om 19:03

  Een praktisch vraagje voor de specialisten onder jullie:
  zou het mogelijk zijn om met 2 van deze nieuwe serie speakers een surround opstelling te creëren door toevoeging van 2 back-speakers (om bijvoorbeeld tot 7.1 opstelling te komen), in connectie met een surround receiver denon avr-x3400h (heos) ?
  Bij de eerste reeks speakers was dit mijn inziens niet mogelijk.
  Leuk om de reacties waarvan de meeste positief zijn te lezen. Thans nog steeds zeer tevreden over mijn Heos 7 HS2.

 4. Gerco
  14 december, 2019 om 14:55

  Raar dat het merk van die luidsprekers weer Denon is en dat de vormgeving ver weg is van de “Big black boxes” die Denon gebruikte om reclame te maken voor de multi-room speakers.

  Heos deed mij meer denken aan producten die zie te combineren zijn met zowel Denon als Marantz. Zo lijkt het er op dat er binnenkort ook multi-room luidsprekers van Marantz gaan komen die een ander soort geluid en vormgeving hebben dan die van Denon. Als dat niet het geval is, vind ik dat ze beter Heos als merk kunnen gebruiken. Iemand die een Marantz heeft zal dan minder het gevoel krijgen dat ze van een ander merk zijn.

  • Roy Willems
   29 december, 2019 om 13:10

   Ik ben heel blij en enthousiast over de heos
   Heb nu de bar en sub maar ga zeker uitbreiden
   Lang getwijfeld tussen Sonos en Denon heos
   Maar keuze gemaakt en nooit spijt gehad
   Wat een geluid !!! Mijn neef heeft een Sonos gekocht, maar heel veel spijt van.. toen hij bij mij de heos hoorde. Die heeft nu alles omgeruild naar heos!

   • Stephen
    04 januari, 2020 om 9:26

    Ik heb dus hetzelfde gedaan. In eerste instantie luisterde ik teveel naar de mening van anderen, besliste ik te snel, en dacht ik dat ik met Sonos de beste koop zou hebben, maar daar kwam ik al snel van terug.

    Sonos kreeg ik maar niet goed aan de praat thuis, en het zal ongetwijfeld mede te maken hebben met mijn netwerkinstellingen. Maar zelfs door tussenkomst van audio- en netwerkdeskundigen werkte het niet feilloos. En toen was ik er wel klaar mee.

    Dit soort producten moeten inderdaad out-of-the-box kunnen werken, of een duidelijke uitleg geven hoe bepaalde netwerkinstellingen bijv. moeten staan.

    Terug naar de winkel gegaan, toen ook eens goed de HEOS speakers bekeken en beluisterd en dat klonk veel beter/voller.

    Direct alles omgeruild (was nog goedkoper uit ook), thuis aangesloten met slechts enkele stappen en nooit spijt van gehad (op wat kleine hick-ups na in het begin, omdat de HEOS-software nog een update nodig had).

    Inmiddels heb ik 1x soundbar, 1x subwoofer, 2x HEOS 3 achter-speakers, 2x HEOS 1 in de keuken, 2x HEOS 1 op de kinderkamers, 1x HEOS 3 op eigen slaapkamer, 1x HEOS 5 op zolder/kantoor en 1x HEOS 1 met Go Pack op de overloop, welke ik ook – dmv een SoundXtra-beugel – op kan hangen in mijn tuin, maar net zo goed in de badkamer kan zetten.

    Met als bijkomend voordeel: de HEOS Bar heeft zelf 4 HDMI-aansluitingen. Van de Bar naar de TV gaat slechts 1 HDMI-kabel en that’s it. Waarbij je bij andere soundbars vaak maar 1 HDMI-aansluiting hebt en daardoor veel HDMI-kabels vanuit je TV naar de verschillende media-apparaten ziet lopen. Bij de HEOS-bar sluit je alles gewoon rechtstreeks aan op de soundbar.

 5. Paul
  16 december, 2019 om 9:14

  vind het model mooi en verwacht dat de kwaliteit dik in orde is.
  Ik gebruik Heos nu als app om Tidal op mijn Marantz reveiver af te spelen en ben daar dik tevreden over. We willen een kleine speaker erbij om op meerdere plaatsen in huis te kunnen luisteren en de prijs is zeker acceptabel, maar vind het zo jammer dat het niet out of the box een slimme speaker is. Ik hoop dat deze update snel komt, want dan is het zeker een optie voor ons.

  • Arjan
   02 januari, 2020 om 21:47

   Deze boxen zijn ‘out of the box’ te gebruiken zonder verdere hardware.
   Ik wil ze aansluiten op een versterker met Heos (waar bedraad twee goede boxen op zijn aangesloten), maar een versterker is niet nodig
   Alleen deze heos-boxen gebruiken en bedienen met de app werkt ook!

 6. Leon Charpentier
  17 januari, 2020 om 19:34

  Ik ben net begonnen met heos en heb alleen de CEOL 10 en twee heos 1 voor andere plekken in het huis. Ik ben van plan wat uit te breiden om te beginnen met de CEOL 10 zelf de meegeleverde speakertjes kunnen wel beter. Zit nog te twijfelen of ik nog oude HEOS 5 ga kopen. Dumpprijzen heb ik (nog) niet gezien. Ik heb alles wel onder de adviesprijs gekocht. Ik ben tot nu toe tevreden en ik ben blij hier positieve dingen te lezen en dat het HEOS systeem blijft.

 7. Leon Charpentier
  17 januari, 2020 om 19:37

  soundbar staat ook op de verlanglijst 😉

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.