Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xiaomi brengt tv’s met HDR en Android TV naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2019, 10:18 CategorieLcd en led tv's

Xiaomi heeft deze week twee televisies voor de Europese markt aangekondigd. De Chinese fabrikant brengt de nieuwe modellen in de Mi TV 4S-serie in eerste instantie naar Spanje, maar mogelijk komen de tv’s volgend jaar ook naar andere Europese landen. De nieuwe toestellen beschikken over HDR-ondersteuning en Android TV.

In de Xiaomi Mi TV 4S-serie zien we twee modellen terug; een 55-inch en een 43-inch variant. Beide televisies zijn voorzien van een lcd-paneel met led-achtergrondverlichting, de 4K-resolutie en ondersteuning voor HDR. Welke HDR-standaarden precies ondersteund worden is niet duidelijk. Waarschijnlijk gaat het alleen om HDR10. Daarnaast beschikken de televisies over een Mediatek 6886-processor, 2GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, drie HDMI-poorten, drie USB-poorten, bluetooth 4.2 en Android TV. Het 55-inch model gaat in Spanje 449 euro kosten, terwijl de 43-inch variant 349 euro gaat kosten.

In de Mi TV 4A-serie wordt ook een kleiner model uitgebracht. Deze 32-inch lcd led-televisie is echter gericht op de onderkant van de markt en zal 179 euro kosten. Dit model komt met een 720-resolutie en beschikt niet over HDR-ondersteuning. Wel is de tv voorzien van een MediaTek-processor, drie HDMI-poorten, twee USB-poorten en bluetooth. Ook is Android TV 9 aanwezig. Alle nieuwe modellen worden geleverd met een slimme afstandsbediening met ingebouwde microfoon waarmee spraakbesturing gebruikt kan worden. Ook een ingebouwde Chromecast voor het streamen van media is aanwezig.

Vooralsnog worden de nieuwe televisies alleen in Spanje uitgebracht. Of en wanneer de modellen naar de Benelux komen is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.