Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Wat is de ideale hoeveelheid opslaggeheugen voor je smartphone? (Adv)

Geschreven door
Geplaatst op1 november 2019, 20:00 CategorieNieuws

Als je vandaag de dag een nieuwe smartphone wilt kopen dan is het nogal lastig kiezen. Er zijn zoveel varianten. Niet alleen qua merk, kleur en mogelijkheden. Ook de hoeveelheid opslaggeheugen is een keuze die je moet maken. Maar, wat is nu die ideale hoeveelheid opslaggeheugen voor je nieuwe smartphone?

Het opslaggeheugen van je smartphone is de plek waar alles opgeslagen wordt. Van het besturingssysteem zelf tot aan de apps die je installeert, de foto’s die je maakt en de media die je downloadt. Alles moet hier opgeslagen worden en dus is het belangrijk dat je weet hoeveel opslaggeheugen je nodig hebt. De meest eenvoudige manier is je huidige smartphone tevoorschijn toveren. Bij de instellingen en ‘opslag’ kun je zelf zien hoeveel opslaggeheugen je nu al gebruikt. Past het maar net? Dan heb je wellicht meer nodig op je volgende smartphone.

Je kunt tegenwoordig kiezen uit opslaggeheugens van 16GB tot zelfs 512GB. Dat is nogal een verschil en wat jij nodig hebt hangt echt af van je gebruik. Maar, meestal raden we toch aan om bij 64GB te beginnen. Met 64GB kun je voldoende apps kwijt, kun je jouw favoriete Spotify-afspeellijst downloaden voor offline gebruik, kun je een hele waslijst Whatsapp-gesprekken bewaren en kun je ook nog voldoende foto’s en video’s kwijt. Ben je een intensieve gebruiker die het liefst zijn hele smartphone volzet met foto’s, muziek en video’s dan moet je al gauw denken richting de 128GB of 256GB. Helaas bieden steeds minder telefoons de mogelijkheid het opslaggeheugen met een microSD-kaart uit te breiden, dus let van te voren goed op wat je koopt.

Voor extra opslaggeheugen betaal je natuurlijk ook meer geld, maar toch hoef je niet altijd per se een smartphone veel opslaggeheugen aan te schaffen, waardoor je weer ruimte overhoudt voor leuke accessoires als telefoonhoesjes. Je kunt er namelijk voor kiezen om diverse zware apps met name in de cloud te gebruiken. Denk hierbij aan je foto’s en video’s. Als je deze door de betreffende app in de cloud laat opslaan scheelt dit behoorlijk wat aan ruimte op je smartphone.

Dit is een gesponsord artikel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.