Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp toont prototype oprolbaar oled-display

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2019, 9:59 CategorieOled tv's

LG maakte afgelopen jaar indruk met de aankondiging van ’s werelds eerste oprolbare oled-televisie. Deze tv kan in een kast opgerold worden en lijkt dé ideale oplossing voor diegenen die een zwart vlak aan de muur niets vinden. Ook andere fabrikanten zitten niet stil. Zo toont Sharp deze week in Japan zijn eerste prototype van een oprolbare oled tv.

Het prototype van Sharp is vergelijkbaar met de oprolbare oled tv van LG. Ook dit zeer slanke en flexibele model kan ik een kast opgerold worden. Ja, het model van Sharp is met een grootte van 30-inch een stuk kleiner maar het belangrijkste verschil zit hem in de gebruikte oled-techniek. Sharp maakt namelijk geen gebruik van een LG-display, maar een 4K IGZO-oled-scherm.

Het oprolbare scherm van Sharp maakt gebruik van de RGB-oled-techniek, waar de displays van LG gebruikmaken van de WRGB-oled-techniek. Het verschil zit hem in een extra witte subpixel die voor een hogere helderheid moet zorgen.  Theoretisch gezien zou de techniek van Sharp voor een nauwkeurigere kleurweergave moeten zorgen maar inleveren op het gebied van helderheid.  Tot slot beschikt het oled-scherm over de IGZO-EL-coating. Dit is een dunne laag die tot veertigmaal hogere elektronenmobiliteit dan conventionele materialen biedt waardoor het scherm sneller en nauwkeuriger kan reageren, en ook het stroomverbruik lager ligt.

Momenteel is dit scherm van Sharp nog een prototype, maar het toont wel wat we in de toekomst gaan zien. Mogelijk komen we het scherm binnenkort al tegen, tijdens CES 2020 in Las Vegas.

 • Delen:

Reacties

 1. bert
  11 november, 2019 om 10:54

  We maken ons steeds druk om kwetsbaarheid van Oled,. retentie, burn-in.. groene lijnen die opeens in het scherm schieten na eerst zoveel uren goed te zijn.. tinting.., etc, etc. Pixel-shift, logo-herkenning,.. pixel-refresh na elke 4 uur.. Grote schaafbeurt na zoveel uur.. Pixel-shift.. Niet in de zon (automatische zonnescherm-bediening),….

  En dan gaan we een oled oprollen en uitrollen……

 2. Frans
  12 november, 2019 om 14:49

  wat men allemaal probeert tegenwoordig om het geld uit de mensen hun zakken te halen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.