Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Project xCloud komt in 2020 naar West-Europa, krijgt nu extra titels

Geschreven door
Geplaatst op15 november 2019, 9:27 CategorieGaming

Microsoft heeft bekendgemaakt dat Project xCloud, de gamestreamingdienst van het bedrijf, in 2020 naar landen in West-Europa komt. Daarnaast krijgen mensen in het previewprogramma gratis toegang tot vijftig extra games, van verschillende uitgevers en ontwikkelaars.

Project xCloud komt naar West-Europa

Microsoft is voornemens volgend jaar Project xCloud, de gamestreamingdienst van het bedrijf, naar West-Europa te brengen. Ook is de dienst dan te gebruiken op een pc met Windows 10. Daarnaast laat de techggigant weten dat xCloud geïntegreerd wordt met Xbox Game Pass, waardoor je de games voortaan dus ook kunt streamen wanneer je een abonnement op Game Pass hebt. Microsoft heeft nog geen ferme releasedatum en prijzen vrijgegeven, maar is dus wel van plan de dienst volgend jaar breder uit te brengen.

Project xCloud werkt straks dus op Xbox-consoles, Windows 10-pc’s en Android, maar vooralsnog moeten gamers het zonder ondersteuning voor iPhone en iPad doen. In een interview met The Verge laat Microsoft weten dat er ondertussen aan een app gewerkt wordt, zodat de dienst ook naar iOS en iPadOS kan komen. Hiervoor wordt met Apple samengewerkt. Opvallend is dat Google Stadia, de gamestreamingdienst van Google, volgende week ook zonder iOS-ondersteuning gelanceerd wordt.

Mogelijk heeft dit iets te maken met het beleid van de App Store, aangezien zowel Google als Microsoft nu hun gamestreamingdienst niet gelanceerd krijgen op het platform. Eerder had Apple het ook al aan de stok met Valve, toen dat bedrijf een streamingapp voor games van pc naar mobiele apparaten wilde uitbrengen. Gamers zijn inmiddels in staat games te streamen naar de app op hun iPhone en iPad, maar kunnen spellen niet direct kopen op gameplatform Steam. Mogelijk misbruikt Apple hier zijn monopolistische positie.

Ondersteuning voor verschillende controllers

Naast de eigen Xbox-controllers wil Microsoft er ook voor zorgen dat je andere controllers met Project xCloud kunt gebruiken. Zo komt er ondersteuning aan voor verschillende bluetoothcontrollers, evenals de Dualshock 4 van de PlayStation 4. Dat betekent dat je straks dus Xbox-games met je PS4-controller spelen kunt. Het is overigens zo dat de markten waarop Project xCloud nu en straks getest wordt, niet per se de markten zijn waar de dienst ook gelanceerd wordt. Daarover moet binnenkort meer informatie verschijnen.

Meer dan 50 nieuwe titels

Ondertussen wordt Project xCloud getest in de Verenigde Staten en het Verenigde Koninkrijk. Gamers kunnen daar nu en straks aan de slag met meer dan vijftig extra titels, afkomstig van verschillende uitgevers en ontwikkelaars. Niet alleen kunnen mensen testen of ze het gebruik van een gamestreamingdienst aantrekkelijk vinden en of zo’n dienst werkt op een eigen internetverbinding, ook kunnen ze nu dus gratis deze games spelen — zolang de test nog duurt. Dat is toch wel een compleet andere aanpak dan we zien bij Google, met Google Stadia.

Hier lees je wat de beste games van dit moment zijn.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.