Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nvidia G-Sync-ondersteuning komt naar oled-tv’s van LG

Geschreven door
Geplaatst op1 november 2019, 10:29 CategorieOled tv's

LG heeft laten weten dat het begonnen is met de uitrol van Nvidia G-Sync-ondersteuning voor verschillende oled-tv’s uit 2019. Eerst zijn eigenaars in Noord-Amerika aan de beurt, maar daarna zullen andere regio’s volgen. Eigenaars in Europa moeten dus nog even wachten.

Nvidia G-Sync-ondersteuning voor oled-tv’s van LG

LG heeft in een persbericht laten weten dat oled-televisies van 2019 mogen rekenen op een firmware-update die Nvidia G-Sync-ondersteuning zal toevoegen. De uitrol van de update start deze week in Noord-Amerika en zal later beschikbaar gemaakt worden in Europa. De support komt naar de LG E9 (65- en 55-inch), C9 (77-, 65- en 55-inch) en de B9 (65- en 55-inches). Voor het einde van het jaar moet de update beschikbaar zijn voor iedereen. Het kan dus nog maximaal acht weken duren voordat de firmware beschikbaar is.

Met Nvidia G-Sync-ondersteuning aan boord van een televisie kan LG een geoptimaliseerde game-ervaring aanbieden, zonder allerlei oneffenheden. De fabrikant belooft dat de tv’s een inputlag (tijd tussen controller en verwerking) krijgen van 6ms, schrijft Tweakers, wanneer het beeldscherm een resolutie heeft van 1440p. De verversingssnelheid is dan 120 Hz. Als de resolutie 4k is, dan is die inputlag 13ms en is de verversingssnelheid ingesteld op 60 Hz. Het is niet duidelijk wanneer de update precies zal arriveren.

  • Delen:

Reacties

  1. Stijn
    07 november, 2019 om 16:16

    Dus weer niet op de C8 ? Die is ook nog te koop in 2019…. zelfde debackle als met de Airplay2 ondersteuning. Schandalig van LG !

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.