Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nieuwe interface YouTube op Android TV nu beschikbaar

Geschreven door
Geplaatst op4 november 2019, 9:34 CategorieStreamingdiensten

YouTube heeft een update uitgerold voor de app die beschikbaar is op Android TV. Daardoor is er nu een nieuwe interface beschikbaar. De indeling verplaatst alle menuopties naar de linkerkant van het scherm. De knop voor je abonnement is daardoor naar beneden geschoven.

Nieuwe interface YouTube-app

Eerder dit jaar testte het team achter de YouTube-app op Android TV een nieuwe interface en die interface wordt op dit moment uitgerold naar alle gebruikers. De uitrol vlak voor het weekend begonnen. Mocht je hem nog niet hebben, geen nood: dan is de update nog onderweg. De update moet ervoor zorgen dat de app een moderne look and feel krijgt: de iconen zijn geüpdatet en er is nu meer ruimte tussen de video’s. De app zou nu veel meer moeten passen bij Android TV in het algemeen, juist vanwege die extra ruimte.

Het menu aan de linkerkant is ook veranderd. Daar tref je nu verschillende knoppen aan die je in eerdere versies van de YouTube-app aan de bovenkant zag staan. Dat betekent wel dat andere knoppen ruimte hebben moeten maken of flink naar onderen verplaatst zijn. Zo is de knop voor abonnement nu helemaal naar onderen geschoven. Dat zal voor gebruikers mogelijk even wennen zijn. In eerdere versies van de nieuwe interface stond die knop nog wat hoger, dus mogelijk kan dit nog in een toekomstige update veranderd worden door Google.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.