Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix eist dat alle nieuwe Original-films voortaan in HDR opgenomen worden

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2019, 10:02 CategorieNieuws

Streamingdiensten hebben te maken met flinke concurrentie en moeten er dus alles aan doen om klanten te werven en te behouden. Netflix wil dit onder meer doen door een hoge kwaliteit te garanderen. Nieuwe Original-films van het bedrijf moeten daarom voortaan in HDR opgenomen worden.

Netflix eist van filmmakers die werken aan Netflix Original-films – films die speciaal voor de streamingdienst ontwikkeld en geproduceerd worden – dat ze de gehele film in de hoogst mogelijke kwaliteit opnemen. Dit betekent niet alleen de hoge 4K-resolutie maar ook HDR (high dynamic range). De dienst wil er zo voor zorgen dat er meer HDR-content beschikbaar komt voor zijn abonnees.

Netflix maakt niet duidelijk in welk HDR-formaat de films dan exact opgenomen moeten worden, maar op de dienst zijn films in zowel HDR10 als Dolby Vision te vinden. Het bedrijf zelf geeft aan dat het bedoeling van deze nieuwe eis is om kijkers van de dienst een authentieke representatie van de visie van de filmmaker voor te schotelen.

Wij kunnen er alleen maar voorstander van zijn als de kwaliteit van content op streamingdiensten omhoog gaat, zeker nu HDR-ondersteuning op nagenoeg elke nieuwe televisie zit.

 • Delen:

Reacties

 1. kees
  20 november, 2019 om 16:10

  het hdr van netflix is te donker .
  het ziet er niet uit op een samsung qled tv
  ik had een qled maar heb weer een lg oled gekocht die dv heeft

  • Tjitte Storm
   21 november, 2019 om 17:32

   Zijn het niet de instellingen van je tv?
   Zelf draai ik bij ’s avonds de backlight een mooi stuk terug want anders wordt het mij veel te fel allemaal. Heb dan wel geen Qled maar wel een Sammy (nu8000).

 2. Cees
  22 november, 2019 om 6:34

  nee ligt niet aan de tv .
  want netflix in sdr was beter dan in hdr kijk maar op
  google naar netflix hdr donker beeld

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.