Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft wil dat Xbox Scarlett cross-gen Play Anywhere ondersteunt

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2019, 9:48 CategorieGaming

Xbox-baas Phil Spencer heeft tijdens een evenement laten weten dat hij wil dat Xbox Scarlett straks ook cross-gen Play Anywhere ondersteunt. Als dit zou gebeuren, dan zou je bepaalde games straks alvast op je oude Xbox One kunnen spelen en ermee verder kunnen gaan op de nieuwe Xbox.

Cross-gen Play Anywhere voor Xbox Scarlett

TIjdens het XO19-evenement van vorige week heeft Xbox-baas Phil Spencer laten weten dat hij graag wil zien dat Xbox Scarlett, de opvolger van de Xbox One, cross-gen Play Anywhere gaat ondersteunen. In een interview met Stevivor zegt Spencer dat het zijn doel is om ervoor te zorgen dat je digitale games werken op zowel pc, Xbox One als Scarlett. De game in kwestie moet dan wel op een Xbox One of pc beschikbaar zijn, maar Spencer heeft het over first-party titels; oftewel, spellen die door Microsoft zelf gemaakt of uitgebracht worden.

Met het Xbox Play Anywhere-systeem worden ook je achievements en save games overgeheveld van platform naar platform, zodat je zelf nergens over na hoeft te denken. Zo zou je straks dus Halo Infinite (de enige game die tot nu toe cross-gen is, en dus op Xbox One en Xbox Scarlett uitkomt) kunnen beginnen op de Xbox One, en vervolgens verder kunnen spelen op de Scarlett. Zodoende wil Microsoft ervoor zorgen dat de overgang naar next-gen naadloos is, ook al zal het bedrijf zich hier waarschijnlijk niet op richten in de marketing.

Hier lees je wat de beste games van dit moment zijn.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.