Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Gamestreamingdienst van Amazon verschijnt mogelijk volgend jaar

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2019, 9:31 CategorieGaming

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan presenteert Amazon zijn eigen gamestreamingdienst volgend jaar. Deze dienst zou dan als unieke eigenschappen een directe integratie met Twitch hebben. Amazon heeft niet gereageerd op de geruchten.

Gamestreamingdienst van Amazon onderweg – gerucht

Cnet meldt dat Amazon voornemens is een eigen gamestreamingdienst te lanceren in 2020. Eerder kwam al naar buiten dat het online warenhuis aan zo’n dienst zou werken. Er staan nu vacatures online waaruit zou blijken dat het bedrijf hieraan werkt. In de vacature wordt melding gemaakt van “een nieuw initiatief voor Amazon Web Services”, en volgens Cnet is dat dus de nieuwe streamingdienst. De dienst zou een integratie krijgen met livestreamingplatform Twitch, net zoals Google Stadia dat gaat krijgen met YouTube.

Daarnaast heeft The Verge een vacature gevonden waarin gevraagd wordt naar een Principal Product Leader voor een “New AWS Gaming Initiative”. Helaas staan er verder geen details in. Hoewel het misschien vreemd lijkt dat een bedrijf als Amazon werkt aan een gamestreamingdienst, heel gek is het niet. Het bedrijf heeft al een gigantische infrastructuur voor clouddiensten, waar veel websites en games, waaronder Fortnite, dankbaar gebruik van maken. De nodige kennis en specialisaties heeft Amazon al in huis.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.