Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dit mag je verwachten van Disney+ in de toekomst (+ The Mandalorian!)

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2019, 7:34 CategorieStreamingdiensten

Homecinema Magazine was uitgenodigd voor een presentatie over de toekomst van Disney+. Dit mag je straks verwachten van de streamingdienst. Ook hebben we een voorproefje gekregen van The Mandalorian; daar lees je onze eerste indrukken over in dit artikel.

De videostreamingdienst Disney+ is sinds begin september beschikbaar in Nederland. Sinds die tijd kun je de dienst gratis (of eigenlijk tegen betaling van één cent) uitproberen om te zien wat die in petto heeft. Zo krijg je natuurlijk een prima indruk van een aantal zaken, zoals het huidige aanbod, maar ook de video- en geluidskwaliteit. Helaas was het zo dat nieuwe films, series, programma’s en documentaires allemaal op een later moment arriveren en dat moment is nu aangebroken: Disney+ is vanaf nu beschikbaar in Nederland.

Om de release van de videostreamingdienst te vieren, organiseerde Disney een klein launchevenement in het Soho House in Amsterdam waar Homecinema Magazine bij aanwezig was. Met wat koffie en lekkere broodjes kregen we de kans om te horen wat de dienst in de toekomst gaat doen. Helaas gaat het niet om een uitgebreid plan met allerlei verschillende nieuwe series, films en meer content, want daarover weten we al een hoop. Daarvoor kun je terecht in ons eerder geschreven artikel, met onze eerste indrukken en meer.

Aanbod van Disney+

Marco de Ruiter, countrymanager en head of media Benelux bij de Walt Disney Company, begint met de boodschap dat alle bioscoopfilms van Disney (dus ook van Pixar, Marvel en Star Wars) die in 2019 uitgebracht zijn, straks te zien zullen zijn op de videostreamingdienst. Als voorbeelden geeft De Ruiter Avengers: Endgame, Toy Story 4 en The Lion King, maar ook Frozen 2 en de nieuwe Star Wars-films. De films zijn exclusief te zien bij Disney+, nadat ze, voor de normale periode die daarvoor geldt, in de bioscoop gedraaid hebben.

Hoeveel tijd er precies tussen een bioscooprelease en de release op de videostreamingdienst zit, is niet eenduidig vast te leggen. Gemiddeld zal het ongeveer zeven maanden duren, zoals voorheen ook met de huurdienst van bijvoorbeeld Ziggo het geval was. Tussen de release in de bios en de dienst zit ook nog de blu-ray- en dvd-uitgave, waardoor je dus de mogelijkheid hebt de films ook los te kopen, mocht je dat aantrekkelijker vinden. Het is dus niet zo dat die uitgaven op discs op korte termijn helemaal zullen gaan verdwijnen.

Marvel is erg populair

Uit de afgelopen twee maanden blijkt dat veel kijkers veel waarde hechten aan Marvel-content. Veel mensen starten namelijk eerst een Marvel-film op, zoals bijvoorbeeld Captain America: The Winter Soldier of de onlangs toegevoegde film Captain Marvel. De eerste stream is volgens De Ruiter vaak bepalend of mensen zich inschrijven of niet voor de dienst. Naarmate mensen langer lid zijn – ja, we hebben het pas over twee maanden, maar cijfers liegen niet – wordt er ook steeds meer content bekeken op de videostreamingdienst.

Zo zijn bepaalde series heel populaire onder kijkers, in elk gevoel onder de beoogde doelgroepen. Een Marvel-serie als Agents of S.H.I.E.L.D. wordt heel goed bekeken en staat in de top drie van meest bekeken series van dit moment. Over het algemeen blijkt dat de content zijn doelgroep weet te vinden op Disney+, ongeacht de generatie. Dit is ook niet de type dienst die je alleen neemt voor je kind of alleen neemt voor jezelf, aangezien er content is voor verschillende leeftijden en interessegebieden. Je zou kunnen zeggen: voor heel het gezin dus.

Eerste jaar na lancering

In het eerste jaar na de lancering zal Disney een hoop nieuwe content gaan toevoegen aan de videostreamingdienst. In de komende twaalf maanden worden er meer dan 25 originele series uitgebracht, evenals tien originele films, documentaires en specials. Nu zijn er al meer dan 7.500 afleveringen van verschillende series en meer dan vijfhonderd films beschikbaar. Vanaf vandaag komen daar al vijftien nieuwe series bij — of in elk geval de eerste episode(s) van die verschillende series. Waaronder bijvoorbeeld Star Wars-serie The Mandalorian.

In totaal worden er 66 nieuwe serieafleveringen en 25 nieuwe films toegevoegd aan de dienst, die je vanaf vandaag (12 november) kunt bekijken op Disney+. In de komende tijd zullen er op wekelijkse basis nieuwe afleveringen van nieuwe series toegevoegd worden, zodat je wekelijks een reden hebt om de dienst te gebruiken. Hiermee hoopt Disney voor lange tijd genoeg buzz te kunnen generen. En, zoals De Ruiter gekscherend zegt: “Zo kun je niet stiekem toch alvast de nieuwe aflevering kijken als je samen met je partner een serie volgt”.

Daarnaast mag je ook de blockbusters van Fox verwachten op Disney+, waaronder films als Avatar. Ook de verschillende series waar de zender om bekend staat mogen rekenen op een nieuw leven op de videostreamingdienst. “And last, but certainly not least”, zoals De Ruiter tijdens de presentatie vertelt, zullen ook alle dertig seizoenen van The Simpsons te zien zijn. De Ruiter noemt het aanbod van alle die verschillende franchises, van toonaangevende studio’s, ongeëvenaard — maar dat is natuurlijk aan de kijker om dat te bepalen.

Wil je meer lezen over wat je allemaal in de toekomst kunt verwachten qua series en content? Of wil je zien op welke platformen je de videostreamingdienst kunt gebruiken? Dan kun je terecht in ons achtergrondartikel met daarin alles over Disney+.

Preview The Mandalorian

Na de presentatie, van pakweg vijftien minuten, kregen we nog een voorproefje van de Star Wars-serie The Mandalorian. We hebben bijna een half uur aan verschillende scenes voorbij zien komen en kunnen er – op moment van schrijven – nog geen compleet verhaal van breien, maar kunnen wel alvast verklappen dat de eerste indrukken meer dan positief zijn. Tijdens het kijken komt de vibe van Star Wars goed naar voren en hebben de makers veel aandacht besteed aan het retrofuturistische uiterlijk waar de franchise om bekend staat.

Het lijkt ook geen opgepoetste serie te worden: de beelden ogen ruw en hard en dan hebben we het niet over de kwaliteit, maar over de invulling van de serie. De personages, de omgevingen en de actie, dus. Het is niet per se een serie voor kinderen, omdat er redelijk hard in gevochten wordt en er verschillende monsters voorbijkomen. Fans van Star Wars zullen ongetwijfeld personages, locaties en monsters herkennen uit het uitgebreide universum. Maar of je nou fan bent of niet: iedereen ziet dat dit kwaliteitscontent is.

Het hoofdpersonage, de bounty hunter die de Mandalorian genoemd wordt, spreekt namelijk heel weinig. Tenminste, voor zover wij gezien hebben. En dan is het ontzettend moeilijk een geloofwaardig personage neer te zetten. Maar zijn acties spreken boekdelen. Hij laat het kaas niet van z’n brood eten, pakt alles hardhandig aan en spreekt eigenlijk alleen wanneer het niet anders kan. Hij krijgt te maken met handelaren, schurken en buitenaardse monsters en alles ziet er kraakhelder uit en klinkt lekker bombastisch. Alsof het een bioscoopfilm is.

Tot slot

De presentatie heeft misschien nog niet alles laten zien wat Disney+ in petto heeft, maar het voorproefje van The Mandalorian alleen al smaakt naar meer. Gelukkig kunnen we allemaal vanaf nu de serie en nog veel meer content bekijken op de videostreamingdienst, aangezien die vanaf nu officieel gelanceerd is. Je betaalt 6,99 euro per maand of 69,99 euro per jaar voor een abonnement en krijgt daarmee toegang tot alles dat we genoemd hebben en alles dat er nog aankomt. Wat ons betreft reden genoeg een abonnement te overwegen. Aanmelden voor de streamingdienst kan via deze link.

 • Delen:

Reacties

 1. Roy
  12 november, 2019 om 10:43

  Hmmm…had in dit artikel ook gehoopt op meer duidelijkheid kwah hoeveel bitrate gebruikt word op disney+

 2. Frans
  12 november, 2019 om 23:57

  Ik vond het eerste deel van mandalorian tegen vallen hij stond al volop op alle illegalen site in de wereld. Maar starwars blijft voor mij beter dan wat ze nu brengen. Ik hou disney een maand en dan gooi ik hem er af. Netflix is stukken beter.

 3. john
  13 november, 2019 om 15:42

  Helaas niet overtuigd van het aanbod. Had gehoopt iets samen met 20th century Fox.

 4. Jordi
  13 november, 2019 om 22:15

  Ik mis de spiderman films Of komen die nu de trial voorbij is Want dat was wel mijn reden om het te gaan proberen

 5. hans
  24 december, 2019 om 20:17

  Ik mis een hoop marvel films, jammer.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.