Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony bevestigt naam PlayStation 5, verschijnt eind volgend jaar

Geschreven door
Geplaatst op8 oktober 2019, 15:09 CategorieGaming

De kogel is door de kerk: Sony heeft officieel de naam van de PlayStation 5 bevestigd en laten weten wanneer de console uitkomt. De gloednieuwe spelcomputer heeft een geplande releasedatum van eind 2020. Waarschijnlijk vlak voor de feestdagen, dus.

PlayStation 5 verschijnt eind 2020

De volgende PlayStation wordt de PlayStation 5 genoemd, laat Sony weten via zijn eigen blog, en zal vanaf eind volgend jaar te koop zijn. Het Japanse bedrijf heeft meteen ook veranderingen opgeschreven. Zo wordt de trilfunctie van de controller aangepast. Je zult een breder bereik gaan krijgen dan nu het geval is. Daarnaast komen er ‘adaptive triggers’ aan. De R2- en L2-knoppen kunnen een bepaalde weerstand ingebouwd krijgen, die geprogrammeerd kan worden door ontwikkelaars, waardoor je soms harder op die knoppen moet drukken.

Wired heeft de nieuwe controller al even in de hand genomen en schrijft dat die behoorlijk overeenkomt met de huidige PlayStation 4-controller. De controller, waarvan nog niet duidelijk is of die Dualshock 5 gaat heten, heeft verder betere speakers en een langere accuduur. De PlayStation 5 ondersteunt straks blu-ray-discs van 100 GB, maar alle games dienen alsnog op de ingebouwde ssd geïnstalleerd te worden. Huidige spelcomputers zijn uitgerust met hdd: tussen ssd en hdd is het verschil dat ssd een stuk sneller data kan laden.

Verder zal de PlayStation 5 een volledige nieuwe user interface presenteren, met meer sociale functies op het thuisscherm. Ook luidt de belofte dat je veel sneller bepaalde content kan zien en opstarten, zoals een specifiek level of een multiplayerpotje. Je hoeft de game niet eerst op te starten. Al deze informatie komt bovenop de informatie die eerder al naar boven kwam. Daar lees je hier meer over. Tijdens de E3 van volgend jaar verwachten we alle details over de console te krijgen, waaronder de prijs en specificaties.

Hier lees je ondertussen welke games je nu al kunt spelen.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  08 oktober, 2019 om 22:37

  Dus je kunt er straks UHD 4 K films op af spelen als ze nog te koop zijn in Nederland. Want het word er steeds slechter op. Films hier te kopen in nederland met Nederlandse ondertitels. Dan heb je ook niks aan dit ding ik game nooit vind het niks je kunt beter is wat meer aandacht aan elkaar geven, een goed gesprek beginnen kan er niet meer af, alleen Whatsappen met elkaar ook zo gezellig laat staan een belletje.

  • Tsja…
   09 oktober, 2019 om 16:29

   Hahahah ieder zijn ding toch!?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.