Samsung stelt Tizen OS beschikbaar voor andere tv-fabrikanten

31 oktober 2019 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-QE65Q67R-AppleTV

Samsung maakt al jaren gebruik van zijn zelf ontwikkelde Tizen OS-platform voor Samsung smart tv's, maar het bedrijf denkt dat dit platform ook voor andere tv-fabrikanten interessant is.

De Koreaanse fabrikant stelt Tizen OS nu dan ook beschikbaar voor iedereen die er gebruik van wil maken.

Tijdens de Samsung developer conference (SDC 2019) liet het bedrijf weten dat Tizen OS momenteel het ‘grootste tv platform ter wereld’ is en dat het binnenkort nog groter moet worden. De reden hiervoor is dat Samsung het platform beschikbaar wil gaan stellen aan andere tv-fabrikanten waardoor het bedrijf zich meer als Google, Amazon en Roku gaat opstellen.

Tizen OS is een zeer compleet en gebruiksvriendelijk smart tv-platform, met onder meer toegang tot de belangrijkste streamingdiensten, spraakbediening, smarthome-mogelijkheden en integratie van diverse partners. Maar, wie wil er met het platform aan de slag? Is er überhaupt vraag naar het platform van Samsung? Elke andere fabrikant heeft immers zijn eigen platform of maakt gebruik van Android TV. Daarbij zal Samsung zelf moeten aantonen dat het bedrijf het platform goed kan onderhouden, ook voor langere tijd. Samsung verscheen reeds diverse malen in het nieuws omdat het bedrijf oude tv’s niet meer van updates voor Tizen OS voorzag.

Kortom, er is nog veel onduidelijkheid over de plannen van Samsung, maar wellicht krijgen we in januari, tijdens CES 2020 in Las Vegas, meer te horen en te zien.

Reacties (0)