Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PlayStation 4 breidt Remote Play-functies uit met firmware-update

Geschreven door
Geplaatst op8 oktober 2019, 9:39 CategorieGaming

Sony rolt deze week een firmware-update uit voor de PlayStation 4-spelcomputer waarmee onder meer Remote Play wordt uitgebreid. Zo kunnen nu alle Android-toestellen, vanaf Android 5.0 Lollipop, gebruikt worden voor het spelen van PlayStation-games.

Meer Remote Play-opties voor PS4

Sony heeft aangekondigd dat je deze week een firmware-update voor je PlayStation 4 kunt verwachten. Het gaat om firmwareversie 7.00, die onder meer de Party-functie verder uitbreidt. Zo kun je nu met zestien mensen in een chat zitten, in plaats van acht. Ook is de internetverbinding verbeterd en moet de audiokwaliteit van hogere kwaliteit zijn. Daarnaast heeft Sony gekeken naar Remote Play. Met die functie is het mogelijk PlayStation-spellen te spelen over je netwerk op een apparaat met Android, iOS en MacOS.

Voortaan kun je dat op alle Android-apparaten doen vanaf Android 5.0 Lollipop, niet alleen meer dus op Sony’s toestellen. iOS-gebruikers kunnen er nu voor kiezen de controller altijd te laten weergeven en de scherm oriëntatie vast te laten zetten. Bovendien ondersteunen de genoemde platformen nu ook Dualshock 4-controllers, maar daarvoor heb je wel tenminste Android 10, iOS 13 en MacOS Catalina nodig. Dualshock 4-controllers kunnen sinds kort ook op een Apple TV gebruikt worden (evenals Xbox One-controllers).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.