Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nieuwe Nvidia Shield TV met Tegra X1+-chip officieel gepresenteerd

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2019, 13:30 CategorieMediaspelers

De kogel is door de kerk. Na maanden van geruchten zijn de twee nieuwe modellen van de Nvidia Shield TV officieel gepresenteerd. De nieuwe mediaspeler beschikt over de Tegra X1+-chipset en Deep Learning-technologie en ondersteuning zowel Dolby Atmos als Dolby Vision.

Dit zijn de nieuwe Nvidia Shield TV-modellen

Fabrikant Nvidia heeft twee nieuwe modellen van de Nvidia Shield TV-mediaspeler gepresenteerd, namelijk de Shield TV en de Shield TV Pro. Onder de motorkap treffen we de nieuwe Tegra X1+-chipset aan, die tot 25 procent snellere prestaties levert dan zijn voorganger. Bovendien is er ondersteuning voor zowel Dolby Atmos (voor een beter geluid) als Dolby Vision (voor een beter beeld) en wordt kunstmatige intelligentie ingezet voor het upscalen van videostreams in high definition naar de populaire 4k-resolutie.

De nieuwe Nvidia Shield TV heeft een slank design heeft en prima achter een kastje of entertainmentopstelling geplaatst kan worden dankzij zijn compacte en cilindervormige uiterlijk. Het apparaat beschikt onder meer over gigabit ethernet en dualband wifi. De Shield TV Pro heeft een soortgelijk design als zijn voorganger, biedt meer opslagruimte en werkgeheugen aan en heeft twee usb-poorten voor een Plex Media Server, externe harde schijven en andere usb-accessoires. Beide modellen worden gebundeld met de nieuwe afstandsbediening.

Die afstandsbediening werkt op twee AAA batterijen en heeft bewegingsgevoelige backlit knoppen, een ingebouwde functie waarmee je je remote kunt terugvinden en een microfoon voor stembediening. Daarnaast is er natuurlijk Android TV aanwezig, waardoor je toegang krijgt tot Google Play en de Google Assistent. Bovendien biedt de Assistent ondersteuning aan voor routines: met een simpel commando kan Google Assistent meerdere taken tegelijk uitvoeren. Ook kun je een abonnement nemen op gamestreamingdienst Geforce Now.

Prijs en beschikbaarheid

Shield TV en Shield TV Pro zijn nu beschikbaar in Amerika, Canada en een aantal Europese landen. Shield TV kent een startprijs van 159,99 euro inclusief afstandsbediening. Shield TV Pro komt met een afstandsbediening, 3 GB geheugen en 16 GB opslaggeheugen, en is beschikbaar voor 219 euro.

Lees ook onze Nvidia Shield TV 2019 review.


€ 179,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 179,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl
 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  28 oktober, 2019 om 16:51

  Er is nog maar wrinig dolby vision en dolby atmos op de tv kanalen.

  • Rick
   29 oktober, 2019 om 6:36

   Maar er worden al zat films uitgegeven met atmos 7.1 en je kan maar vast hebben

  • AWS1971
   30 oktober, 2019 om 17:19

   Is ook meer bedoeld voor de blu-ray’s neem ik aan

 2. MrBlueSky
  22 maart, 2020 om 13:38

  Weet iemand de reden, waarom de Shield TV Pro nog steeds overal is uitverkocht ?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.