Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Linn Series 3 is een luxueuze draadloze streamingspeaker

Geschreven door
Geplaatst op15 oktober 2019, 10:25 CategorieLuidsprekers

Fabrikant Linn heeft zijn eerdere draadloze streamingspeaker aangekondigd. Je moet hiervoor wel diep in de buidel tasten. Het apparaat heeft een prijs van 2.950 Britse pond en dat is omgerekend bijna 3.385 euro (exclusief btw).

Dit is de Linn Series 3

Hoewel fabrikant Linn, uit Glasgow, destijds één van de eerste merken was die een streamingspeaker lanceerde, is de eerste zijn geen prioriteit van het bedrijf. De speakerfabrikant heeft namelijk zijn eerste draadloze luidspreker gepresenteerd in de vorm van de Linn Series 3. Het luxueuze apparaat heeft wel een heftig prijskaartje van 2.950 Britse pond. Dat is omgerekend bijna 3.385 euro, exclusief btw. Het eivormige gevaarte moet de bovenkant van een wijnglas voorstellen en geeft gebruikers toegang tot Linns streamingplatform.

Daardoor heb je toegang tot het internet en kun je hi-res muziek beluisteren van bijvoorbeeld Tidal en Qobuz via de Linn-app. Ook is er ondersteuning voor Apple Airplay, Spotify, Roon en bluetooth, is er een hdmi-arc-poort aanwezig en kun je de Linn Series 3 aansturen via een Alexa-speaker. Daarnaast zijn er multiroommogelijkheden en is het mogelijk via de Exakt-poort een tweede Series 3 aan te sluiten voor het maken van een stereopaar. Dat kan met een ietwat aangepast ‘slaafmodel’, met een prijskaart van 2.810 euro (ex. btw).

De Linn Series 3 beschikt verder over zes knoppen die dienen als snelkoppelingen voor afspeellijsten, radiostations en meer. De luidspreker is in staat de muziek op hogere frequenties uit te stellen, zodat die samen met de lagere frequenties gebracht wordt; de data van het signaal blijft zo iets langer in het digitale domein, zodat het verwerken van het signaal geen ruis oplevert. De Series 3 is verkrijgbaar in de kleuren goud en zilver. De laatstgenoemde variant is voorlopig exclusief verkrijgbaar bij het Britse warenhuis Harrods.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Reacties

  1. Frans
    16 oktober, 2019 om 9:41

    Krijg beetje afkeer van al die draadloze speakers met verborgen troep er in verwerkt. Lelijk ding deze. Blijf bij reciever met gewoon luidsprekers met kabel beter is er niet vaak ook nog goed koper ook.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.