Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

KPN levert 4k-ontvanger met Dolby Atmos- en hdr-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op8 oktober 2019, 10:42 CategorieDigitale tv

KPN heeft laten weten dat de nieuwe 4k-ontvanger met ondersteuning voor Dolby Atmos en hdr vanaf deze maand geleverd wordt. Het nieuwe kastje wordt geleverd aan iTV-klanten, evenals klanten die voor de 4k-upgrade gaan bij het bedrijf.

Nieuwe tv-ontvanger van KPN

Er is nu een nieuwe tv-ontvanger beschikbaar voor mensen met een KPN iTV-abonnement en mensen die voor de 4k-upgrade gaan. Het apparaat heeft een bluetoothafstandsbediening , maar geen scherm en ook geen koptelefoonaansluiting. Het nieuwe kastje draait op Linux en niet op Android TV, waardoor je dus mogelijk moet wennen aan een andere interface. De telecomprovider laat verder weten dat de onbekende Broadcom 72604B0-chipset onder de motorkap zit, die 4k-weergave en hdr- en Dolby Atmos-ondersteuning mogelijk maakt.

Op de afstandsbediening van de KPN-ontvanger zit verder een Netflix-knop, zodat je die videostreamingdienst snel bereiken kunt. Het kastje zelf heeft een energiespaarstand, waarmee die na een kwartier in de stand-by-modus gaat en, volgens het bedrijf, bijna geen energie meer verbruikt. Mocht je geen iTV- of 4k-abonnement bij de provider hebben, dan zul je dit kastje niet tegenkomen. Mocht dat wel het geval zijn, dan is de kans groot dat je dit kleine apparaat krijgt. De nieuwe ontvanger is namelijk vanaf nu beschikbaar.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  08 oktober, 2019 om 22:39

  Moet de zenders wel dolby atmos uitzenden er is er nog geen een. Dolby atmos is alleen op 4 k uhd disk te horen nergens op een zender. Het is nog steeds 5.1 geluid.

 2. Neftali
  09 oktober, 2019 om 18:51

  Lekker belangrijk ook KPN….. waar kunnen we daadwerkelijk HDR zien?
  welke zender zend Dolby Atmos geluid?? Lever eerst haarscherp beeld op de HD zenders dan praten we verder.

 3. Bert
  11 februari, 2020 om 20:24

  Ik vind dat alle klanten zo’n kastje ter upgrading moeten krijgen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.