Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google Stadia gaat in de toekomst handelingen voorspellen

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2019, 9:23 CategorieGaming

Google heeft in een interview laten weten dat Google Stadia in de toekomst ‘beter’ kan worden dan traditionele spelcomputers. De gamestreamingdienst moet later namelijk in staat zijn de handelingen van spelers te voorspellen.

Google Stadia: beter dan traditionele consoles?

Google heeft in een interview met Edge Magazine (via PCGamesN) geclaimd dat Google Stadia binnen een jaar of twee mogelijk beter kan worden dan traditionele spelcomputers. De gamestreamingdienst kan dan sneller met handelingen van spelers overweg. Nu is het zo dat het systeem te maken heeft met input lag: er zit minimale vertraging in de verwerking van het indrukken van een knop op de controller. Bij normale spelcomputers is hier geen sprake van, aangezien er een directe verbinding tussen console en controller is.

In de toekomst zou Google Stadia dit probleem kunnen tackelen met ‘negative latency’. De gamestreamingdienst zou dan de handelingen moeten kunnen voorspellen en dus van tevoren kunnen inschatten welke knop je indrukt. Hoe dit precies te werk gaat is niet duidelijk, maar sommige mensen maken zich nu zorgen om het idee dat Stadia de games voor spelers gaat spelen wanneer de technologie teveel zijn best doet. Verder hoopt Google het probleem te tackelen door gebruik te maken van adaptieve framerates.

Wil je weten welke games je nu het beste kunt spelen? Lees dan ons meest recente overzicht van de beste games van dit moment.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.