Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google Stadia-controller niet helemaal draadloos na lancering dienst

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2019, 10:44 CategorieGaming

De draadloze Google Stadia-controllers is vlak na de lancering niet zo draadloos als je nu misschien zult denken. De controllers is namelijk alleen draadloos via Chromecast Ultra: speel je op een andere manier, dan heb je een usb-c-kabel nodig voor het gamen.

Google Stadia-controller niet altijd draadloos

Gamestreamingdienst Google Stadia lanceert op 19 november en is te gebruiken in combinatie met de draadloze Stadia-controller. Echter, die controller is niet helemaal draadloos vlak na de lancering. Alleen de mensen die de accessoire gebruiken in combinatie met Chromecast Ultra kunnen dat doen. Speel je via een pc of een smartphone, dan heb je alsnog een usb-c-kabel nodig voor de verbinding. Dat is toch net even anders dan wat Google heeft laten zien; het naadloos wisselen tussen apparaten met precies dezelfde controller.

In de bovenstaande video legt Google uit wat je moet weten over Google Stadia. In die video staat een kleine disclaimer over het gebruik van de controller, waar dit nieuws nu dus vandaan komt. Je kunt de controller ook helaas niet via bluetooth gebruiken na de launch. Google heeft gemeld dat het bedrijf zich eerst wil concentreren op de televisie-ervaring voordat er gekeken wordt naar andere schermen. Dit betekent echter wel dat we dus nog even moeten wachten op een volledig draadloze toekomst wat gamestreamingdiensten betreft.

Meer lezen?

Wil je toch liever eigenaar blijven van je videogames of koop je spellen liever los? Dan kun je in ons uitgebreide overzicht van beste games van dit moment checken welke games je tijd en geld waard zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.