Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Canton lanceert DM76 en DM101 Soundbase soundbars

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2019, 9:30 CategorieLuidsprekers

Canton zet nog steeds vol in op de soundbar productcategorie. Eerder lanceerde de Duitse fabrikant al de Smart Soundbar 9 en premium Smart Soundbar 10. Deze week week worden er nog twee nieuwe modellen aan het assortiment toegevoegd, maar dan in de vorm van zogenaamde soundbases.

Het Duitse Canton brengt de DM76 en DM101 op de markt. Beide producten zijn zogenaamde soundbases, wat betekent dat het platte speakers zijn waarop een televisie geplaatst kan worden. Dit in tegenstelling tot de traditionele soundbar die voor een tv geplaatst wordt of onder een televisie gehangen wordt. Canton geeft aan dat beide nieuwe modellen ontwikkeld zijn voor grotere tv’s.

De DM76 heeft een afmeting van 72,5×7,1x32cm (BxHxD) en is geschikt voor televisies met een formaat van 40-inch of groter. De soundbase beschikt over een 200 watt versterker en een stereoweergave met twee 50mm midrange drivers en twee 19mm tweeters. Ook is de soundbase voorzien van een ingebouwde woofer met vier 100mm drivers. De DM101 is met een afmeting van 100×7,1x33cm (BxHxD) iets groter en is dan ook geschikt voor televisies met een formaat van 50-inch of groter. Het vermogen bedraagt 200 Watt maar er zijn meer drivers in de behuizing te vinden; vier midrange drivers van 50mm. Beide speakers komen met een gelakte afwerking, een bovenvlak van warmtebehandeld glas en een geïntegreerd metalen rooster, waarachter een blauw led-display schuilt.

Beide soundbases beschikken over verschillende geluidsmodi, waaronder stereo en virtueel surround. Decodering voor Dolby Digital en DTS is aanwezig en je hebt toegang tot een equalizer met een drietal presets. Op het gebied van aansluitingen zien we digitale coaxiale ingangen, optische ingangen en analoge RCA-ingangen terug. Ook is het mogelijk audio middels bluetooth met aptX te streamen naar de soundbar. Mocht je het wensen dan kun je nog een subwoofer fysiek aansluiten.

De Canton DM76 en DM101 moeten binnenkort in de Benelux op de markt verschijnen. De prijzen bedragen respectievelijk 499 euro en 599 euro. Er komen witte en zwarte varianten op de markt.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.