Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple TV ontvangt Spotify- en Twitch-apps

Geschreven door
Geplaatst op8 oktober 2019, 9:28 CategorieMediaspelers

De populaire mediaspeler van Apple, de Apple TV, heeft twee apps gekregen die niet eerder beschikbaar waren: Spotify en Twitch. Ook kunnen gebruikers nu aan Siri vragen muziek via Spotify af te spelen, wanneer de dienst nadrukkelijk in het stemcommando genoemd wordt.

Spotify- en Twitch-apps voor Apple TV

Spotify heeft een applicatie voor de Apple TV uitgebracht. De app heeft een soortgelijk design als op andere mediaspeler en kan gedownload worden vanuit de App Store (dit kan ook automatisch gebeuren wanneer je synchronisatie aan hebt staan). Dat is niet het enige nieuws: de muziekstreamingdienst heeft ook laten weten dat je voortaan via Siri een opdracht kunt geven muziek via Spotify te luisteren. Dat kun je doen op apparaten die zijn voorzien van iOS 13 en iPadOS, waar Apple-gebruikers nu dus een compleet alternatief hebben.

Daarnaast heeft Apple TV nog een applicatie gekregen, namelijk voor de videostreamingdienst Twitch. Dat is een platform waarbij mensen live gameplaybeelden kunnen delen. Voorheen was je aangewezen op third-party alternatieven, zoals Twitchy, maar dat hoeft nu dus niet meer. Er is een thuistab waar je games en kanalen vindt die je volgt. Ook is er een browsetab met de klassieke interface vol games en genres. Bovendien kun je tijdens een livestream gewoon meechatten, zoals je dat ook kunt doen op een pc of spelcomputer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.