Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple TV-applicatie nu beschikbaar voor aantal Sony-televisies met Android TV

Geschreven door
Geplaatst op30 oktober 2019, 10:06 CategorieStreamingdiensten

Het lijkt erop dat Sony is begonnen met het beschikbaar stellen van de Apple TV-applicatie, vlak voor de lancering van Apple TV+. Dat is de videostreamingdienst van Apple, die vanaf 1 november beschikbaar is in Nederland.

Apple TV-app op Sony-televisies

Apple kondigde in maart aangekondigd dat de Apple TV-applicatie naar televisies van onder meer LG, Samsung en Vizio komt. Eigenaars van enkele Samsung-televisies hebben de applicatie inmiddels ontvangen en nu is het aan de beurt van eigenaars van een handjevol Sony-televisies. De applicatie wordt beschikbaar gesteld via een firmware-update die nu geleidelijk aan uitgerold wordt. De Japanse fabrikant heeft niet laten weten naar welke televisies de Apple TV-app komt, maar eigenaars van deze modellen hebben al van zich laten horen:

  • Z9G Series (2019)
  • A9G Series (2019)
  • X950G Series (2019)
  • X850G Series (2019 85″-, 75″-, 65″- en 55″-modellen)

Waarschijnlijk kunnen in elk geval de Sony-televisies met Apple Airplay 2-ondersteuning in elk geval rekenen op de app voor Apple TV+. Vooralsnog lijkt het erop dat de uitrol wereldwijd plaatsvindt. Het kan dus straks zijn dat je je tv aanzet en ineens de Apple TV-applicatie ziet staan tussen de andere geïnstalleerde applicaties. Apple TV+ wordt op 1 november gelanceerd en biedt toegang tot een scala aan originele content, die je alleen met een abonnement kunt bekijken. De dienst kost je straks 4,99 euro per maand.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.