TCL lanceert X10-serie QLED tv’s en 360-audio Dolby Atmos soundbar

06 september 2019 1 Minuut 1 Reacties
TCL X10 QLED tv

TCL heeft tijdens IFA 2019 in Berlijn zijn nieuwe X-serie QLED tv's aangekondigd. Daarnaast komt het bedrijf met een 360-audio Dolby Atmos soundbar.

De X10-serie van het Chinese TCL bestaat uit 4K-modellen met een formaat van 65-inch, 75-inch en 85-inch. Deze modellen maken gebruik van een QLED-paneel dat een helderheid van 1500 nits biedt. Het led-paneel beschikt over 15.360 leds, verdeeld over 768 local dimming zones. Volgens TCL zijn de modellen in deze serie de dunste direct led-tv’s tot nu toe.

De TCL X10 is voorzien van een ingebouwde 2.2-kanaals soundbar van Onkyo en beschikt zelfs over een ingebouwde videocamera waarmee onder meer Skype-gesprekken gevoegd kunnen worden. Natuurlijk is de 4K-resolutie aanwezig en ook is er ondersteuning voor HDR10 en Dolby Vision. Het smart tv-platform is gebaseerd op Android TV, met TCL’s eigen skin daar bovenop.

Verder lanceert TCL nog de X81-serie met QLED tv’s, voorzien van een 2.1-kanaals Onkyo soundbar en een formaat van 55-inch of 65-inch. De X10-serie moet begin 2020 op de Europese markt verschijnen. De lagere series zijn reeds in een aantal landen te koop.

TCL komt daarnaast met de Ray-Danz soundbar, voorzien van Dolby Atmos. Deze 3.1.2-kanaals soundbar beschikt over front- en side-firing drivers, plus drivers die audio richting het plafond naar de gebruiker weerkaatsen voor een Atmos-effect. Volgens TCL wordt er gebruik gemaakt van een unieke akoestische reflector om een extreem brede soundstage neer te zetten waarbij audio via de muren en plafonds precies op het juiste moment bij de luisteraar aankomt.

Reacties (1)