Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

TCL lanceert X10-serie QLED tv’s en 360-audio Dolby Atmos soundbar

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2019, 9:22 CategorieLcd en led tv's

TCL heeft tijdens IFA 2019 in Berlijn zijn nieuwe X-serie QLED tv’s aangekondigd. Daarnaast komt het bedrijf met een 360-audio Dolby Atmos soundbar.

De X10-serie van het Chinese TCL bestaat uit 4K-modellen met een formaat van 65-inch, 75-inch en 85-inch. Deze modellen maken gebruik van een QLED-paneel dat een helderheid van 1500 nits biedt. Het led-paneel beschikt over 15.360 leds, verdeeld over 768 local dimming zones. Volgens TCL zijn de modellen in deze serie de dunste direct led-tv’s tot nu toe.

De TCL X10 is voorzien van een ingebouwde 2.2-kanaals soundbar van Onkyo en beschikt zelfs over een ingebouwde videocamera waarmee onder meer Skype-gesprekken gevoegd kunnen worden. Natuurlijk is de 4K-resolutie aanwezig en ook is er ondersteuning voor HDR10 en Dolby Vision. Het smart tv-platform is gebaseerd op Android TV, met TCL’s eigen skin daar bovenop.

Verder lanceert TCL nog de X81-serie met QLED tv’s, voorzien van een 2.1-kanaals Onkyo soundbar en een formaat van 55-inch of 65-inch. De X10-serie moet begin 2020 op de Europese markt verschijnen. De lagere series zijn reeds in een aantal landen te koop.

TCL komt daarnaast met de Ray-Danz soundbar, voorzien van Dolby Atmos. Deze 3.1.2-kanaals soundbar beschikt over front- en side-firing drivers, plus drivers die audio richting het plafond naar de gebruiker weerkaatsen voor een Atmos-effect. Volgens TCL wordt er gebruik gemaakt van een unieke akoestische reflector om een extreem brede soundstage neer te zetten waarbij audio via de muren en plafonds precies op het juiste moment bij de luisteraar aankomt.

 • Delen:

Reacties

 1. bert
  06 september, 2019 om 10:44

  In bvenstaande tekst : “Volgens TCL zijn de modellen in deze serie de dunste direct led-tv’s tot nu toe”.

  Lekker belangrijk… ? Niet dus.. ! (mijn mening)

  Als jullie in contact zijn met TCL,.. maak ze het dan eens duidelijk.. dat het van geen bealng is dat een lcd zo onnozel dun zou moeten zijn als LG zijn oleds maakt,.. omdat dit een herkenning van oled is..

  Nu zitten consumenten opgescheept bij handeling van hun tv’s met swiepende schermen..

  Haal de fabrikanten eens uit deze framing, tunnelvisie.., marketing !!!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.