Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony presenteert WI-1000XM2 draadloze noise-cancelling in-ear headphone

Geschreven door
Geplaatst op6 september 2019, 13:44 CategorieAccessoires

Sony kondigt tijdens IFA de draadloze noise-canceling in-ear headphone WI-1000XM2 aan. Achtergrondgeluiden worden automatisch gefilterd. Net als de over-ear headphones van Sony beschikt over deze in-ear variant over Dual Noise Sensor-technologie.

Dit is de Sony WI-1000MX2 in-ear headphone

De nieuwe draadloze in-ear headphone van Sony, de WI-1000XM2, beschikt over Dual Noise Sensor-technologie. Deze functie vangt omgevingsgeluid via een feedforward- en feedback-microfoon op. De geluidsgolven worden geanalyseerd via de QN1-chip. Vervolgens reduceert deze storende geluiden tot een minimum. De processor creëert een omgekeerde geluidsgolf om storende achtergrondruis te neutraliseren. Als het goed is hoor je dan niets tot vrij weinig meer wanneer je de in-ear headphones in doet.

De audiodriver van negen millimeter presenteert een high resolution-geluidskwaliteit. Daarnaast is de WI-1000X geschikt voor het afspelen van LDAC, DSEE HX en S-Master HX. De HD Noise Cancelling-processor QN1 produceert een hoogwaardig geluid dankzij 32-bit verwerking een DAC met versterker. De Digital Sound Enhancement Engine HX (DSEE HX) schaalt gecomprimeerde digitale muziekbestanden (zoals MP3) op. Daardoor kan muziek in mindere kwaliteit een stuk beter klinken met deze in-ear headphone in.

De HD Noise Cancelling processor QN1 heeft een laag stroomverbruik, waardoor batterijlevensduur en luistertijd aanzienlijk worden verlengd. Een volle batterij gaat tot tien uur lang mee met Noise Cancelling ingeschakeld. De WI-1000XM2 is eenvoudig via bluetooth met iedere smartphone of tablet te verbinden. De WI-1000XM2 heeft tevens een snellaadfunctie – slechts tien minuten laden biedt een batterijlevensduur van tachtig minuten. Dit model is uitgerust met nfc zodat snel en eenvoudig verbinding kan worden gemaakt.

Om de headphone aan te sturen is de Sony de Headphones Connect-app beschikbaar voor Android en iOS. Naast een uitgebreide equalizer en overige audio-settings is de Adaptive Sound Control-functie instelbaar. Dit nieuwe model is compatibel met Google Assistant. Via deze assistent kan door middel van spraakcommando’s een smartphone of tablet aangestuurd worden. Bovendien pauzeert de Wearing Detection-functie automatisch de muziek bij het uitdoen van de dopjes. Doe je ze weer in, dan gaat de muziek ook weer verder.

De WI-1000XM2 werkt intuïtief dankzij een slim bedieningspaneel. Deze maakt handsfree bellen gemakkelijk dankzij de ingebouwde microfoon. Na gebruik klappen de magnetische oordopjes mooi samen om deze netjes op te kunnen bergen. De 1000XM2 wordt geleverd met een praktische draagtas, usb-oplaadkabel, vliegtuigadapter en audiokabel. De WI-1000XM2 is vanaf januari 2020 in de Benelux verkrijgbaar 330 euro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.