Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Roku smart tv-platform komt op Hisense-tv’s naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2019, 15:30 CategorieSmart tv's

Hisense presenteert tijdens IFA 2019 in Berlijn nieuwe televisies met daarop het smart tv-platform van Roku. De modellen worden in eerste instantie in het Verenigd Koninkrijk uitgebracht, maar Hisense geeft aan ook plannen te hebben voor lanceringen in andere Europese landen.

In de Verenigde Staten is Roku een populair smart tv-platform dat draait op drie op de een Amerikaanse televisies. Het platform biedt gebruikers een samenvoeging van diverse videokanalen, waaronder gratis kanalen als YouTube en betaalde kanalen als Netflix en Google Play Movies. In totaal biedt het platform naar eigen zeggen toegang tot ruim 4.000 kanalen, al is dat afhankelijk van de locatie waar vanuit je kijkt.

Nu wil het bedrijf ook de Europese markt veroveren, te beginnen met het Verenigd Koninkrijk. Het Chinese Hisense is de tv-fabrikanten die het platform op zijn televisies zal integreren. In Nederland en België verkoopt Hisense reeds televisies, al is het merk hier nog niet echt bekend en ook niet in grote aantallen in winkels aanwezig. De introductie van Roku in Nederland en België is dus een kleine stap.

Hisense heeft in Europa zowel lcd- als oled-televisies uitgebracht, maar in Nederland kunnen we alleen nog voor de lcd led-modellen naar de winkel.

  • Delen:

Reacties

  1. Wouter
    29 oktober, 2019 om 13:00

    Weet er iemand hoe het nu precies zit met Hisense en de typenummers van de TV’s?
    Ik lees zeer goede reviews over de H8F en H9F-modellen, en voor de prijs zou ik ze wel eens willen proberen. Maar ik vind in Europa geen enkele tv met deze naam, en ook op de officiële website van Hisense zie ik die modellen nergens staan. Krijgen deze andere namen in Europa, of zijn deze hier ûberhaupt niet te koop?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.