Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic toont Dual Panel LCD monitor en transparante oled tv

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2019, 17:19 CategorieLcd en led tv's

De IFA-beurs wordt niet alleen aangegrepen om de nieuwste producten te presenteren. Fabrikanten gebruiken de beurs ook om te laten zien wat we in de toekomst kunnen verwachten. Zo toonde Panasonic een transparante oled-televisie en een Dual Panel LCD monitor.

MegaCon, een Dual Panel LCD monitor prototype

Van Dual Panel LCD-schermen hebben we de afgelopen maanden vaker gehoord. Diverse fabrikanten werken aal lcd tv’s die van deze techniek gebruikmaken en die zelfs de prestaties van oled tv’s zouden moeten evenaren. Panasonic ziet dezelfde voordelen maar streeft perfectie na. De Japanse fabrikant heeft namelijk een prototype Dual Panel LCD-monitor gemaakt die de kwaliteit van een officiële masteringmonitor moet evenaren.

Dit display bestaat uit een hoogwaardig 4K-buitenpaneel met een zwart-wit binnenpaneel om de directe LED-achtergrondverlichting te moduleren. Hierdoor kan er op pixelniveau worden gedimd en wordt een contrastverhouding van 1.000.000:1 mogelijk, wat ongekend is voor LCD- schermen. Qua helderheid kan het een maximale lichtsterkte van 1000 nits oneindig lang vasthouden. Ook dekt het 99% van de DCI-P3- kleurenstandaard. Na uitgebreid te zijn getest door Hollywood studio’s en postproductiebedrijven is de kleurweergave volgens Panasonic net zo nauwkeurig als die van een masteringmonitor.

Transparante oled tv

Panasonic toonde ook een transparant oled-scherm. Het transparante scherm, dat lijkt op een glazen kast, bestaat uit een frame met een houten afwerking met daarin iets wat lijkt op een glasplaat. Hierdoor harmonieert het op natuurlijke wijze met elke hedendaagse leefruimte. Zodra het apparaat wordt aangezet, verandert het echter in een levendig oled-scherm.

De transparante oled tv is het resultaat van een conceptueel onderzoeksproject van Panasonic en Vitra. Tijdens een aantal workshops deelde Vitra expertise over meubel- en ruimteontwerp. Dit werd gecombineerd met de aandacht die Panasonic heeft voor het verbeteren van levens door toepassing van geavanceerde technologieën. Met als resultaat dat een aantal ideeën werd ontwikkeld over hoe nieuwe technologieën kunnen worden ingezet om audiovisuele apparaten naadloos te integreren in onze leefruimtes. Het transparante oled-scherm is het eerste van deze ideeën dat werd gerealiseerd.

Het transparante OLED-scherm verandert van een passief object in een levendig en dynamisch element, van iets wat bedoeld is om gezien te worden in iets dat bedoeld is om naar te kijken, aldus Panasonic.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.