Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo kondigt 11.2-kanaals TX-RZ3400 av-receiver aan

Geschreven door
Geplaatst op3 september 2019, 14:37 CategorieReceivers

Onkyo kondigt zijn vlaggenschip av-receiver voor 2019-2020 aan. De Japanse fabrikant komt met de TX-RZ3400, een 11.2-kanaals av-receiver die volgestopt is met de nieuwste features en functies. De receiver is volledig ingericht voor een optimale 3D thuisbioscoopbeleving.

Onkyo TX-RZ3400 av-receiver

De TX-RZ3400 beschikt over 11 versterkte kanalen met een vermogen van 260 Watt per kanaal (6 ohms, 1 kHz, 10% THD, 1-ch driven), waarmee Dolby Atmos en DTS:X 7.2.4-opstellingen eenvoudig te creëren zijn. Bij een 5.2.2-kanaals opstelling kunnen de extra kanalen voor een tweede of derde zone gebruikt worden. Daarnaast geeft het apparaat toegang tot Dolby Surround en DTS Neural:X upmixers, plus Dolby Atmos Height Virtualizer.

De receiver is voorzien van zeven HDMI inputs en drie HDMI outputs, allen voorzien van HDCP 2.3 en ondersteuning voor 4K/60p en HDR. De HDMI Main output heeft daarnaast ondersteuning voor HDMI eARC. De TX-RZ3400 draagt het IMAX Enhanced certificaat en ook THX Certified Ultra, beiden in het leven geroepen voor een zo optimaal mogelijke audio-ervaring.

Onkyo maakt voor dit model gebruik van high-end componenten, waaronder Dynamic Audio Amplification met een custom-built transformator. De receiver biedt een breed frequentiebereik van 5 Hz – 100 kHz en kan speakers zo laag als 4 Ohm aansturen. Verder komt het apparaat met de DSP-based Vocal Enhancer voor betere vocalen, de Stereo Assign Mode waarmee andere speakers in de opstelling de stereoweergave kunnen overnemen, en Discrete Audio Path Mode waarmee de receiver de HDMI circuits uitschakelt en zich puur op audio focust. Voor een optimale weergave is de TX-RZ3400 voorzien van AccuEQ ADVANCE PLUS kalibratie. Deze nieuwe versie van de kalibratietechnologie van Onkyo maakt geavanceerdere aanpassingen mogelijk en biedt 9-punts metingen.

Natuurlijk is de TX-RZ3400 ook een netwerkreceiver en dat betekent dat er tal van mogelijkheden zijn om audio te streamen. High-speed 802.11ac (2×2 MIMO) 5 GHz/2.4 GHz Wi-Fi biedt de basis voor onder meer het streamen via Tidal, Spotify, Amazon Music, tuneIn en Deezer. Ook kun je muziek streamen en multiroom-opties gebruiken dankzij Chromecast, DTS Play-Fi, FlareConnect en Apple’s AirPlay 2. Tot slot is er stembediening middels Alexa en is de receiver compatibel met ‘Works with Sonos‘ wanneer je een Sonos Connect koppelt.

De AKM AK4490 768 kHz/32-bit stereo DAC biedt de mogelijkheid hi-res muziek af te spelen, in onder meer DSD Direct 256, DSD 64/128/256 (PCM), en verschillende PCM formaten tot 192 kHz/24-bit. Ook integratie van Roon is aanwezig om al je favoriete muziek in de hoogste kwaliteit en vanuit één plek te bedienen en te beluisteren.

Prijs en beschikbaarheid

De Onkyo TX-RZ3400 wordt in november op de markt verwacht, in een zwarte en zilveren variant. De prijs in de UK bedraagt 2.499 Britse ponden. Een prijs in euro’s is nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans
    04 september, 2019 om 9:50

    Dikke prijs. Wel alle decoders aanwezig. Merendeel geeft dit niet uit aan geluid. Goedkope soundbars zijn meer gangbaar. Ik geef wel is advies hier over mensen denken dat goedkoop goed is het is het niet. Je heb er niks aan. Laats liet ik de Sennheiser Ambeo zien zonder subwoofer maar de prijs daar schrok men van. Uitleg over de in en uitgangen gegeven ook over 4 k. Vandaar die hoge prijs. Maar als je geen dikke bak in huis wil is de Ambeo de oplossing oost ook deze prijs van de receiver.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.