Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

NLZiet verhoogt de kwaliteit van de live- en replaystreams

Geschreven door
Geplaatst op12 september 2019, 11:22 CategorieStreamingdiensten

De streamingdienst NLZiet gaat de kwaliteit van de livestreams en de replaystreams verhogen. Zo kijk je straks online televisie met een betere beeldkwaliteit.

Bij NLZiet zal de resolutie, framerate en de bitrate omhoog gaan. Dit betekent dat de resolutie straks 1080p zal zijn, de framerate gaat naar 50fps en de bitrate gaat omhoog naar 7,5Mbit/s, zo bericht website Tweakers. Dit geldt overigens niet voor alle apparaten. Voor Apple TV, Android TV en de pc zal de nieuwe kwaliteit over enkele weken beschikbaar gesteld worden. Bij Airplay en Chromecast kun je binnen enkele maanden genieten van de betere kwaliteit. Op mobiele apparaten blijft de huidige kwaliteit voorlopig de standaard.

Je kunt straks dus live televisie kijken en herhalingen terugzien in een hogere kwaliteit dan voorheen. Dit geldt overigens niet voor alle zenders, maar om de twaalf belangrijkste Nederlandse tv-zenders. Ook het video-on-demand aanbod zal hier niet onder gaan vallen. In de meeste gevallen is er bij video-on-demand al sprake van een hogere kwaliteit.

Over NLZiet

Bij NLZiet kijk je live mee naar 21 tv-zenders van NPO, RTL, SBS, Veronica en Net5. Ook kun je zeven dagen lang programma’s terugkijken waardoor je geen traditioneel tv-abonnement meer nodig hebt. Je kunt kijken op je tv, computer, smartphone of tablet. Ook is er een video-on-demand aanbod om je favoriete Nederlandse series te kijken. NLZiet combineert NPO Start Plus, RTL XL en KIJK in één app.

  • Delen:

Reacties

  1. Ton van Nunen
    17 september, 2019 om 15:58

    Wil inloggen via mijn PC, lukt niet!!!!
    Zeg maar hoe.
    gr Ton.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.