Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG toont transparante oled tv op CEDIA 2019

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2019, 10:33 CategorieOled tv's

LG heeft op CEDIA 2019 een transparante oled tv getoond. De Koreaanse fabrikant richt zich met dit model met name op commerciële toepassingen, maar dat zijn vaak de voortekenen voor wat we in de huiskamer kunnen verwachten.

Transparante tv’s zien we al jaren op beurzen verschijnen, maar er echt een kopen kan nog niet. Volgend jaar komt daar verandering in want Panasonic toonde eerder deze maand tijdens IFA 2019 zijn prototype oled televisie die in 2020 op de markt moet verschijnen.

Het model dat LG meenam naar CEDIA 2019 in de Verenigde Staten is nog niet klaar voor productie en maar toont wel de mogelijkheden van oled. Het scherm is maar 6,6mm dun, heeft een formaat van 55-inch en komt met de full hd-resolutie. LG geeft aan dat de televisie een transparantie van 38 procent heeft, wat veel meer is dan conventionele transparante lcd-schermen. Ook is het oled-scherm vanuit elke hoek goed te bekijken en biedt eht 400 nits aan helderheid.

LG richt zich met deze transparante oled tv op commerciële toepassingen, bijvoorbeeld in winkels. Maar, het bedrijf geeft aan dat de mogelijkheden qua formaat en resolutie eindeloos zijn dus wie weet zien we deze oplossing op termijn ook voor de woonkamer verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.