Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Integra lanceert DRX-R1.3 en DRX-7.3 av-receivers

Geschreven door
Geplaatst op24 september 2019, 10:23 CategorieReceivers

Integra, onderdeel van het Japanse Onkyo, heeft twee nieuwe av-receivers aangekondigd. Het merk komt met de 11.2-kanaals DRX-R1.3 en de 9.2-kanaals DRX-7.3. Beide receivers beschikken over een THX-certificaat, komen met IMAX Enhanced en ondersteunen zowel Dolby Atmos als DTS:X.

Integra DRX-R1.3

Het topmodel voor het komende seizoen is de Integra DRX-R1.3. Deze 11.2-kanaals receiver kan Dolby Atmos en DTS:X in een 7.2.4-kanaals opstelling weergeven, beschikt over het THX Ultra certificaat en komt met IMAX Enhanced. Daarbij biedt de receiver ondersteuning voor drie zones, zijn er drie HDMI-uitgangen met volledige HDR-ondersteuning (met HDCP 2.2 en 4k) aanwezig en kun je audio streamen via Chromecast, Alexa en AirPlay 2. 4K HDBaseT ondersteunt 4K HDR-video en bediening over lange afstanden.

De receiver biedt een vermogen van 140 Watt per kanaal (8 Ohm, 20 Hz – 20 kHz, 0,08% THD, 2 kanalen aangestuurd, FTC) en komt met diverse optimalisaties voor een betere audioweergave. Zo beschikt de receiver over een dubbelwandig geïsoleerd frame met koperen schroeven, zwevende printplaten, afgeschermde voeding en versterking en meerdere 32-bits DSP’s en DA-converters.

Integra DRX-7.3

De Integra DRX-7.3 is een stapje lager, met 9.20kanaals versterking en 135 Watt aan vermogen per kanaal. Ook deze receiver is voorzien van IMAX Enhanced en komt met een THX Select certificaat. Dolby Atmos en DTS:X kunnen middels een 5.2.4-kanaals opstelling weergegeven worden, maar je kunt dit middels een stereoversterker uitbreiden tot een 7.2.4-kanaals opstelling. De DRX-7.3 beschikt over zeven HDMI-ingangen, drie HDMI-uitgangen, HDMI eARC-ondersteuning, een NXP iMX8-netwerkprocessor en Zone-B lineout voor draadloze hoofdtelefoons.

Prijs en beschikbaarheid

In de Verenigde Staten worden de DRX-R1.3 en DRX-7.3 uitgebracht voor een prijs van respectievelijk 3.300 dollar en 2.400 dollar. De prijzen in euro’s zijn nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.