Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

IMAX Enhanced komt naar Europa via Rakuten TV

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2019, 22:01 CategorieStreamingdiensten

IMAX Enhanced zien we al een tijdje terug op televisies en receivers, maar content met IMAX Enhanced is nog maar weinig te vinden. Sony, Rakuten, IMAX en DTS willen daar nu verandering in brengen.

IMAX Enhanced is een standaard die ontwikkeld is door DTS en IMAX en een optimale homecinema-ervaring moet bieden. Simpeler gezegd is het een marketingterm waarmee aangegeven wordt dat een film of serie gemasterd is volgens de richtlijnen van IMAX, kijkend naar onder meer de beeldverhouding en ruisreductie. DTS voegt daar dan de DTS:X audiotrack aan toe. Het is een certificaat wat je als maker van content of maker van hardware op je product kunt plakken, mits je voldoet aan diverse eisen. Een van de eisen voor televisies is een speciale IMAX-modus.

Rakuten TV zet vol in op IMAX Enhanced. De streamingdienst gaat films voorzien van dit formaat op televisies van Sony beschikbaar maken. IMAX Enhanced content zoals Venom, Spider-Man: Homecoming, Jumanji: Welcome to the Jungle en Spider-Man: Far From Home moet binnenkort te kijken zijn op gecertificeerde televisies van Sony. Het gaat dan om de AG9-serie, de XG95-serie en de ZG9-serie.

In eerste instantie brengt Rakuten de content naar de UK, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Italië. Later worden er meer landen aan dit lijstje toegevoegd, waaronder ook Nederland en België. Of er extra voor IMAX Enhanced content betaald moet worden is nog niet duidelijk.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans
    05 september, 2019 om 8:58

    Word druk met systemen in beeld en geluid. Straks haken mensen weer af naar gewoon stereo. De markt word geheel overspoeld met geluid beelden. Tv hobbelt er weer achter aan in alles.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.